Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Αρχική Top Θέματα

Θοδωρής Βασιλόπουλος: Όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα να δραστηριοποιηθούν περισσότερο…

28/02/2020
0 0
Θοδωρής Βασιλόπουλος: Όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα να δραστηριοποιηθούν περισσότερο…
12
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα να δραστηριοποιηθούν περισσότερο…

«Οι συνεταιρισμοί πέραν από ό,τι άλλο κάνουν θα πρέπει να αναλάβουν κι έναν επιπλέον ρόλο: αυτόν της ενημέρωσης, της επιμόρφωσης και της κινητοποίησης των αγροτών μας» επεσήμανε ο Γενικός  Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας στον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρή Βασιλόπουλο στο περιθώριο της  ενημερωτικής  ημερίδας  που πραγματοποιήθηκε στην Άρτα στο πλαίσιο της Εταιρικής Σχέσης για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027. 

Θοδωρής Βασιλόπουλος: Όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα να δραστηριοποιηθούν περισσότερο…Ο κ. Μπαγινέτας τόνισε ότι  έχουν  ήδη κάνει δέκα αντίστοιχες ημερίδες σε διαφορετικούς νομούς στην Ελλάδα και ο στόχος  είναι να επισκεφτούν  όσες περισσότερες περιφέρειες, όσους περισσότερους Νομούς μπορούν και πρόσθεσε: « Έχουμε ένα πλάνο για το πρώτο εξάμηνο του 2020, σκοπός μας είναι να παρουσιάσουμε τις βασικές αλλαγές που φέρνει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική όπως έχουν παρουσιαστεί από το σχέδιο κανονισμών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, να κάνουμε δηλαδή έναν ανοιχτό διάλογο με αγρότες, μελισσοκόμους, κτηνοτρόφους, αλιείς και γενικότερα με όλους όσους ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα για να τους παρουσιάσουμε τις αλλαγές, αλλά και για να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους και τις προτάσεις τους.

Θοδωρής Βασιλόπουλος: Όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα να δραστηριοποιηθούν περισσότερο…

Απώτερος στόχος είναι να συγκεντρώσουμε όλες τις προτάσεις καταγεγραμμένες, τα ερωτήματά τους αλλά και τους προβληματισμούς τους, ώστε να ληφθούν όλα τα παραπάνω υπόψη στο σχεδιασμό και τη συγγραφή του στρατηγικού μας πλάνου, το οποίο θα είναι το σχέδιο που θα καταθέσουμε στην ΕΕ προς έγκριση για την επόμενη προγραμματική περίοδο».

Και συνέχισε «Στις αντίστοιχες ημερίδες που πραγματοποιήσαμε σε άλλες περιφέρειες της Ελλάδας, τα μηνύματα που εισπράξαμε ήταν μηνύματα προβληματισμού. Ο αγροτικός μας κόσμος δεν είναι πολύ ενημερωμένος, υπάρχει έλλειψη στο θέμα πληροφόρησης και ενημέρωσης και προσπαθούμε μέσα από τις συγκεκριμένες ημερίδες να καλύψουμε και αυτό το θέμα, παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφόρηση.

Ωστόσο, θα πρέπει όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα να δραστηριοποιηθούν περισσότερο, όπως επίσης και οι φορείς τους, τα συλλογικά τους σχήματα και οι συνεταιρισμοί τους. Οι συνεταιρισμοί πέραν από ό,τι άλλο κάνουν θα πρέπει να αναλάβουν κι έναν επιπλέον ρόλο: αυτόν της ενημέρωσης, της επιμόρφωσης και της κινητοποίησης των αγροτών μας».

Σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΚΑΠ σε επίπεδο ΕΕ, ο κ. Μπαγινέτας μας ενημέρωσε για τις τιτάνιες προσπάθειες που γίνονται από πλευράς κυβέρνησης για να υπάρξουν θετικότερα αποτελέσματα «Έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες σε επίπεδο ΕΕ, με αποτέλεσμα τα χρήματα που θα δοθούν για την Κοινή Αγροτική Πολιτική θα είναι από την ΕΕ μειωμένα σε σχέση με την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, βέβαια στην πρόσφατη επίσκεψη που είχαμε στις Βρυξέλλες με την παρουσία του πρωθυπουργού, έγιναν κάποιες επαφές και συνεργασίες με μεγάλα κράτη μέλη που πιέζουν να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της ΚΑΠ, οπότε είναι θετικό στοιχείο ότι γίνονται προσπάθειες να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της ΚΑΠ».

 

ΣχετικάΆρθρα

Τι αλλάζει για το οκτάωρο; 17 ερωτήσεις και απαντήσεις του υπουργείου Εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι αλλάζει για το οκτάωρο; 17 ερωτήσεις και απαντήσεις του υπουργείου Εργασίας

14 Απριλίου 2021
Πύργος: Στον Εισαγγελέα σήμερα ο 58χρονος για εμπρησμό από πρόθεση, για την πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Παλαιοβαρβάσαινα
ΤΟΠΙΚΑ

Ηλεία: Κατεβαίνουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη οι δικηγόροι σε Πύργο, Αμαλιάδα αλλά και σε όλη τη χώρα – Τι ζητούν

14 Απριλίου 2021
Συνολικά 3.373 τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης και 59 της Ν. Αφρικής
ΤΟΠΙΚΑ

Ηλεία: Πού θα γίνονται δωρεάν έλεγχοι Rapid test αύριο Πέμπτη 15/4

14 Απριλίου 2021
Κοινωνικός τουρισμός: 110.000 αιτήσεις σε 24 ώρες- Oλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις αιτήσεις – Δείτε πίνακες και παραδείγματα
ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα-Τουρισμός: Ερχεται τέλος στην καραντίνα για ταξιδιώτες από Ε.Ε. και άλλες 5 χώρες

14 Απριλίου 2021
  • Αρχική
  • Διαφημιστείτε
Στείλτε μας email: bramosad@yahoo.gr
Καλέστε μας στο : 6971814564
28ης Οκτωβρίου 50, Πύργος (μέσα στη στοά)

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In