Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Αρχική Top Θέματα

Στ. Πέτσας: Ανοίγουν αρχικά τα κομμωτήρια, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής – Οι Εκκλησίες μόνο για ατομική προσευχή- Μεταφέρονται οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς

27/04/2020
0 0
Πέτσας: Πριν τις 27 Απριλίου η ανακοίνωση για την άρση μέτρων
11
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Τον τρόπο μετάβασης στην κανονικότητα παρουσίασε ο Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τόνισε ότι η πορεία μετάβασης στην κανονικότητα θα γίνει με σχέδιο το οποίο θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε φάσεις που θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους διαδοχικά μέσα στους μήνες Μάϊο και Ιούνιο.

Ειδικότερα ο κος Πέτσας ανέφερε:

Σταδιακή Μετάβαση στη νέα κανονικότητα

Η Ελλάδα, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, βιώνει τους τελευταίους μήνες μια πρωτοφανή κρίση με την πανδημία του κορονοϊού. Κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, οι Έλληνες επέδειξαν ατομική υπευθυνότητα και συλλογική ωριμότητα. Η μέχρι σήμερα επιτυχία του σχεδίου μας, ιδίως σε σύγκριση με άλλες ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες αντίστοιχου πληθυσμού, δεν είναι μια φωτογραφία της στιγμής για το αρχείο. Είναι για να μας θυμίζει καθημερινά γιατί πήραμε από την αρχή αυτά τα μέτρα:

-Για να μην νοσήσουν πολλοί, ταυτόχρονα.

-Για να μην καταρρεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, από την ταυτόχρονη εισαγωγή ασθενών.

-Για να μην φέρουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας στην κατάσταση που είδαμε -ακόμη και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες- δηλαδή, με απόγνωση, να πρέπει να διαλέξουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.

– Για να μην χάσουμε αγαπημένα μας πρόσωπα από την έλλειψη ενός κρεβατιού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ή από την έλλειψη ενός αναπνευστήρα.

Σκοπός των αυστηρών μέτρων δεν ήταν να μείνουμε για πάντα κλεισμένοι στα σπίτια μας. Σκοπός είναι να πάρουμε τις ζωές μας πίσω.

Να κερδίσουμε τον τρόπο ζωής που μας στέρησε προσωρινά ο πόλεμος απέναντι σε έναν ύπουλο και αόρατο εχθρό, όπως η πανδημία του κορονοϊού. Είναι ξεκάθαρο, βέβαια, ότι θα διατηρήσουμε όλες τις απαραίτητες συνήθειες και συμπεριφορές που θα μας συντροφεύουν από δω και πέρα, ιδίως στην τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας και των όποιων επιπλέον μέτρων μας υποδείξουν οι ειδικοί, όπως, ενδεχομένως, η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δείξαμε ότι οι Έλληνες, στα δύσκολα, ενωμένοι, τα καταφέρνουμε. Και το ίδιο ενωμένοι θα προχωρήσουμε στη σταδιακή μετάβαση στη «νέα κανονικότητα».

Η πορεία αυτή θα γίνει με σχέδιο, σταδιακά, συγκροτημένα. Μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν έως τις 4 Μαΐου, το συγκροτημένο σχέδιο της Κυβέρνησης θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε επιμέρους στοχευμένες φάσεις, διαδοχικά μέσα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Ο κανόνας θα είναι ότι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων απέχουν χρονικά μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας.

Αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής, με συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού. Στη συνέχεια, θα ανοίξουν σταδιακά -και σε εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους- οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σε επόμενη φάση θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις εστίασης, πάντοτε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού.

Ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο, οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν, με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας, τις λειτουργίες τους και για το ποίμνιο. Εν συνεχεία, θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες αρχικά 12μηνης διάρκειας και – αφού διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών- και τα εποχικά τουριστικά καταλύματα από τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου.

Η φιλοσοφία και οι διαδοχικές φάσεις του σχεδίου μετάβασης στη «νέα κανονικότητα» θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αύριο Τρίτη 28 Απριλίου στις έξι το απόγευμα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει κοινή παρουσίαση των πτυχών του σχεδίου από τους συναρμόδιους Υπουργούς. Υπενθυμίζεται ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 4 Μαΐου 2020.

Μέχρι να αρθούν, τηρούνται ευλαβικά για την προστασία της υγείας μας, των ανθρώπων που αγαπάμε και για το κοινό καλό. Ακόμη και συμβολικές συναθροίσεις, όπως αυτές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο όσα με κόπο κερδίσαμε μέχρι σήμερα. Θα είναι κρίμα. Είναι ελάχιστη ένδειξη σεβασμού τόσο για το εργατικό κίνημα, όσο και για τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να μην υπάρξει πισωγύρισμα. Μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε μια ώρα αρχύτερα την υγειονομική κρίση ώστε να γυρίσουν με ασφάλεια όλοι οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους. Αυτό είναι προς το συμφέρον του κόσμου της εργασίας σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συμβολικοί εορτασμοί της Πρωτομαγιάς, με τήρηση κανόνων και αποστάσεων, μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων, όλων των βαθμίδων, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους ότι φέτος είναι αλλιώς. Όπως το Πάσχα, έτσι και η Πρωτομαγιά.

ΣχετικάΆρθρα

Κουφοντίνας: Θεμελιώνει τον Σεπτέμβριο αίτημα για αποφυλάκιση
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικαστική απόρριψη στο αίτημα Κουφοντίνα για μεταφορά του στον Κορυδαλό

8 Μαρτίου 2021
Δερμιτζάκης: Η πανδημία ξέφυγε επειδή όλα είναι κλειστά – Να ανοίξουν μαγαζιά, εστίαση και σχολεία με αυστηρό έλεγχο
ΕΛΛΑΔΑ

Δερμιτζάκης: Η πανδημία ξέφυγε επειδή όλα είναι κλειστά – Να ανοίξουν μαγαζιά, εστίαση και σχολεία με αυστηρό έλεγχο

8 Μαρτίου 2021
Σταϊκούρας: Παράταση στο «πάγωμα» των επιταγών – Πότε ξεκινούν οι πληρωμές για την Επιστρεπτέα 5
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου εξετάζει η κυβέρνηση

8 Μαρτίου 2021
Δένδιας στο «Φόρουμ Φιλίας»: Να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα στις απειλές, στη βία και στη μισαλλοδοξία
ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα – Τουρκία ξανά στο σημείο μηδέν: Γιατί πάει ο Δένδιας στην Αίγυπτο – Το ταξίδι “σφήνα” στις νέες προκλήσεις

8 Μαρτίου 2021
  • Αρχική
  • Διαφημιστείτε
Στείλτε μας email: bramosad@yahoo.gr
Καλέστε μας στο : 6971814564
28ης Οκτωβρίου 50, Πύργος (μέσα στη στοά)

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In