Σε ιδιώτη τα απορρίμματα της Ηλείας – Δηλώσεις Χριστοδουλόπουλου στον ΣΚΑΙ

Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην διαχείριση των απορριμμάτων του Νομού Ηλείας, όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Ήλιδας, Χ. Χριστοδουλόπουλος.

Η νέα Μονάδα θα κοστίσει 39 εκ. € και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 2 χρόνια.

«Πριν από 10 ημέρες είχε έλθει ο κ. Φάμελλος κα μας ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά είναι πλέον πραγματικότητα. Αποδέχτηκε η Κοινοπραξία. Eμείς έχουμε εργολάβο από το ’14», τόνισε ο Δήμαρχος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Τρίτης και πρόσθεσε:

«Ταυτόχρονα μας ανακοίνωσε ο Υπουργός, πως θα γίνει ένα ΚΔΑΥ για να μην πηγαίνουμε τα ανακυκλώσιμα (μπλε κάδοι) στην Πάτρα. Επίσης, ο Υπουργός μας ανακοίνωσε ότι θα μας χρηματοδοτήσει για να διαχειριστούμε και τα δέματα. Δηλαδή τα παλιά σκουπίδια, που έχει δεματοποιήσει και η Αμαλιάδα, γύρω στους 20.000 τόνους, αλλά θα γίνει και μία διαχείριση των δεμάτων του Δήμου Πύργου».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η κατασκευή του εργοστασίου θα κοστίσει γύρω στα 39.000.000 €, εκ των οποίων τα 17 είναι από το ΕΣΠΑ και τα λοιπά 22 από την Κοινοπραξία, ενώ έκανε λόγο για χρονοδιάγραμμα ένταξης του έργου μέσα στον Φεβρουάριο.

Μετά ο φάκελος θα σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έλεγχο και το έργο αναμένεται να υλοποιηθεί περίπου σε 2 χρόνια. «Μέχρι τότε, κάνουμε πάλι συνολική διαχείριση, σε μια Μονάδα μικρή, στην οποία διαχειριζόμαστε όλα τα στερεά απόβλητα του Νομού», συμπλήρωσε.

epoli.gr

Αφήστε το σχολιό σας

Σχόλια