Πληρώνει 10 εκατ. ο ΕΛΓΑ την Παρασκευή για ζημιές του 2017

Στην πληρωμή αποζημιώσεων συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ περίπου θα προχωρήσει ο ΕΛΓΑ την ερχόμενη Παρασκευή 10 Αυγούστου.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο πρόεδρος του οργανισμού Φάνης Κουρεμπές, μιλώντας στο Agronews συμπληρώνοντας ακόμα ότι οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν υπόλοιπα του 2017.

«Την Παρασκευή πληρώνουμε 10 εκατ. ευρώ για ζημιές του 2017, χρηματικό ποσό το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του αφορά τις ελιές και τα εσπεριδοειδή που είχαν μείνει πίσω», τονίζει στο Agronews, ο κ. Κουρεμπές.

Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη πληρωμή αποζημιώσεων είχε πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου και ήταν ύψους 7.111.786,04 ευρώ (σε 7.498  δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους). Οι αποζημιώσεις εκείνες αφορούσαν εκκαθάριση των αποζημιώσεων ζημιών από διάφορα ζημιογόνα αίτια, στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, που συνέβησαν εντός του 2017 και του πρώτου τριμήνου του 2018. Με βάση την κατάταξη των πληρωμών που καταβλήθηκαν τον Ιούνιο το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων συγκέντρωναν οι Νομοί Μεσσηνίας, Ηλείας και Αργολίδας.

agronews.gr

Αφήστε το σχολιό σας

Σχόλια