Πύργος: 19 χρόνια κάθειρξης από το ΜΟΔ Πύργου στο ζευγάρι που έκαιγε το 6 μηνών βρέφος του στην Πάτρα

Ένοχοι κρίθηκαν οι γονείς που κατηγορούνταν για κακοποίηση του μόλις 6 μηνών βρέφους τους στην Πάτρα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2017 συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου τους καταδίκασε σε 19 χρόνια φυλάκισης για την κακοποίηση του παιδιού στην υπόθεση που εκδικάστηκε σήμερα στον Πύργο.

Το ΜΟΔ Πύργου δεν πείστηκε από τις δικαιολογίες και τις αλληλοκατηγορίες τους και έκρινε πως οι δύο κατηγορούμενοι γονείς (19 ετών ο πατέρας και 27 ετών η μητέρα) διέπραξαν από κοινού τις αποτρόπαιες πράξεις τους, διατηρώντας την πρωτόδικη ποινή, και απορρίπτοντας παράλληλα το αίτημα της υπεράσπισης, για αναγνώριση ελαφρυντικών και για έφεση με ανασταλτικό χαρακτήρα, στέλνοντας τους πάλι στη φυλακή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την διάρκεια της δίκης, ο ένας κατηγορούμενος έριχνε τις ευθύνες στον άλλο, αποποιούμενοι και οι δύο τις ευθύνες τους, για την κακοποίηση που υπέστη το παιδί τους, ενώ οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων Πατρών – Καραμανδάνειο που κλήθηκαν να καταθέσουν, επιβεβαίωσαν την επικίνδυνη φύση των τραυματισμών που υπέστη το βρέφος, με κατάγματα, διάσπαρτες εκχυμώσεις και κακώσεις στο σώμα του.

 

Το βρέφος είχε νοσηλευτεί σε σοβαρή κατάσταση καθώς έφερε καψίματα και κατάγματα στο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών – Καραμανδάνειο ενώ σήμερα τα δύο παιδιά του ζευγαριού βρίσκονται σε ιδρύματα.

Αφήστε το σχολιό σας

Σχόλια