ΠΔΕ: Ενημέρωση φοιτητών για το AIDS στα ΤΕΙ Πύργου και Αμαλιάδας

Δράσεις  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από την ΠΔΕ και το ΑΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει και ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου 2017), προχώρησε στη συνεργασία με αρμόδιους φορείς για την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, ομάδα έμπειρων επιστημόνων σε συνεργασία με την κινητή μονάδα υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα επισκεφθεί τα τμήματα των Α.Τ.Ε.Ι σε όλες τις πόλεις (Πάτρα, Αίγιο, Πύργο, Αμαλιάδα, Μεσολόγγι, Αντίρριο), προκειμένου να γίνει διάθεση έντυπου υλικού και σχετική ενημέρωση των φοιτητών των ΑΤ.Ε.Ι για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των δράσεων είναι:

29/11/2017 ΑΙΓΙΟ

1/12/2017  ΠΑΤΡΑ

12/12/2017 ΑΜΑΛΙΑΔΑ-ΠΥΡΓΟΣ

14/12/2017 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΑΝΤΙΡΡΙΟ

Επιπλέον,  θα πραγματοποιηθεί δράση στον πεζόδρομο της Ρ. Φεραίου, στη συμβολή του με την οδό Γερωκοστοπούλου, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 10.30πμ- 1.00μμ, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού μέσω της διανομής έντυπου υλικού σχετικά με θέματα που αφορούν μέτρα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του HIV.

Η ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη του ιού του AIDS είναι θεμελιώδους σημασίας για τη διασφάλιση της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

 

Αφήστε το σχολιό σας

Σχόλια