Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ

Οι σχέσεις Πολιτείας -Εκκλησίας στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο

01/01/1970
0 0
Οι σχέσεις Πολιτείας -Εκκλησίας στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο
0
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter


Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των εργασιών της Διεθνούς Ιεράς Συνόδου, με την είδηση της εκδημίας του Μακαριστού Μητροπολίτη Λήμνου κυρού Ιεροθέου να κυριαρχεί.

Επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του πρακτορείου ορθοδοξία κατά την πρώτη ημέρα, ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την Δ.Ι.Σ. περί των συναντήσεων αυτού μετά του Προέδρου της Κυβερνήσεως κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν στην Εκκλησία. Επίσης έκανε δεκτή την παραίτηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

Συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 26 Αυγούστου, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 162ης Συνοδικής Περιόδου, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Αύγουστο, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή Συνεδρία η Δ.Ι.Σ. επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την Δ.Ι.Σ. περί των συναντήσεων αυτού μετά του Προέδρου της Κυβερνήσεως κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν στην Εκκλησία.
Επίσης η Δ.Ι.Σ. ενημερώθηκε από τον Μακαριώτατο για την συνάντηση που είχε με την επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, για τα θέματα του εορτασμού των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία. Στην συνάντηση ανεφέρθη ότι η Ιερά Σύνοδος έχει αναθέσει στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος την προετοιμασία και τις ενέργειες για τον λαμπρό εορτασμό της Επετείου, της οποίας Πρόεδρος είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, με τον οποίο η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» θα συνεργαστεί.

Ακολούθως η Δ.Ι.Σ.:
Έλαβε γνώση της από 17ης Αυγούστου 2019 επιστολής παραιτήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου εκ της κατ’ αυτόν Ιεράς Μητροπόλεως, την οποία έκανε ομόφωνα αποδεκτή, ενώ εξέφρασε την ευαρέσκειά της για την 58 ετών διακονία του ως κληρικού. Η Δ.Ι.Σ. πρόκειται να ενεργήσει τα δέοντα προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.
Όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου την 27η και 28ηΣεπτεμβρίου ε.έ.
Ενέκρινε την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος για τον ορισμό της 6ης Οκτωβρίου ε.έ. ως ημερομηνίας ενάρξεως της νέας Κατηχητικής Περιόδου.
Ασχολήθηκε με το υποβληθέν αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου στη Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων περί της αναγραφής στις Αγιολογικές Δέλτους της Εκκλησίας του μακαριστού ιερομονάχου Γερβασίου Παρασκευοπούλου, πνευματικού διδασκάλου και ιεροκήρυκος των Πατρών. Κατόπιν της θετικής προς τούτο εισηγήσεως της Επιτροπής, η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε την προώθηση του φακέλου προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για τις περαιτέρω ενέργειες.
Τέλος, η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε και με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

ΣχετικάΆρθρα

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 60 ετών, η ηθοποιός Πένυ Σταυροπούλου
LIFESTYLE

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 60 ετών, η ηθοποιός Πένυ Σταυροπούλου

19 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: Έναν χρόνο μετά, ο γρίφος της προέλευσης του ιού περιπλέκεται
ΕΛΛΑΔΑ

Βρετανική μετάλλαξη κορωνοϊού: Συναγερμός από δύο «ορφανά» κρούσματα στην Ελλάδα σε Αττική και Κρήτη

19 Ιανουαρίου 2021
Βρούτσης: Παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
ΕΛΛΑΔΑ

Δυτική Αχαΐα: “Βούτηξε” 625 ευρώ μέσω social media- Της έκλεψε τους κωδικούς!

19 Ιανουαρίου 2021
Κρήτη: Εντοπίστηκε στο Ηράκλειο ο καταζητούμενος Νορβηγός για τη δολοφονία της 54χρονης στα Χανιά
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Εντοπίστηκε στο Ηράκλειο ο καταζητούμενος Νορβηγός για τη δολοφονία της 54χρονης στα Χανιά

19 Ιανουαρίου 2021
  • Αρχική
  • Διαφημιστείτε
Στείλτε μας email: bramosad@yahoo.gr
Καλέστε μας στο : 6971814564
28ης Οκτωβρίου 50, Πύργος (μέσα στη στοά)

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In