ΜΟΔ Πύργου: Κάθειρξη 12 ετών σε 25χρονη Ρουμάνα για υπόθεση σωματεμπορίας και μαστροπείας στην Πάτρα

Με ποινή δώδεκα χρόνων και 65.000 ευρώ πρόστιμο καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου μια 25χρονη Ρουμάνα, η οποία κρίθηκε ένοχη για τα αδικήματα της σωματεμπορίας και της μαστροπείας, κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, εις βάρος μιας ανήλικης συμπατριώτισσάς της. Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στην Πάτρα από το καλοκαίρι του 2016 έως και τον Φεβρουάριο του 2017, όταν και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών συνέλαβαν την 25χρονη, υποδυόμενοι τους  «πελάτες».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, η 25χρονη Ρουμάνα εξανάγκαζε βιαίως μια 17χρονη ομοεθνή της να εκδίδεται έναντι αμοιβής σε κεντρικό σημείο της Πάτρας, κοντά στην Πλατεία Μαρούδα, προσποριζόμενη η ίδια και ο σύζυγός της, αλλά και ο σύζυγος της ανήλικης, σημαντικό οικονομικό όφελος. Η ιστορία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016, όταν σύμφωνα με τη δικογραφία, η 17χρονη πείστηκε από τον σύζυγό της, τον σύζυγο της 25χρονης αλλά και την ίδια, να ταξιδέψει στην Ελλάδα, καθώς της υποσχέθηκαν νόμιμη και αξιοπρεπή εργασία και καλύτερες συνθήκες ζωής.

Όμως η δουλειά στα φανάρια της Πάτρας τις πρώτες ημέρες μετατράπηκε σε εξαναγκασμό σε πορνεία έναντι αμοιβής, μέσα σε ένα παλιό βαγόνι στο κέντρο της Πάτρας, ειδικά διαμορφωμένο με κλινοσκεπάσματα. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην κατάθεση της 17χρονης, συνουσιαζόταν με δώδεκα άνδρες κατά μ.ό. τη μέρα, χωρίς να έχει λόγο επί της αμοιβής, την οποία «κανόνιζε» η 25χρονη, ενώ της είχαν πάρει τα ταξιδιωτικά έγγραφα και τη χτυπούσαν για να της στερήσουν τη δυνατότητα διαφυγής. Patris.com

Αφήστε το σχολιό σας

Σχόλια