Κ. Τζαβάρας: Ο λαός έχει έλθει σε ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν είμαι αρμόδιος να κάνω δημοψήφισμα για την Ηλεία»

Οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να επανέλθουν στον ΣΥΡΙΖΑ, προέβλεψε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας. Με τον βουλευτή Ηλείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τονίζει επίσης ότι ο λαός «έχει έλθει σε ρήξη και έχει συνειδητοποιήσει ότι με τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η κυβέρνηση μπορεί να σταθεί, ούτε ο τόπος μπορεί να πάει μπροστά».

Σχολιάζοντας τη δημοσκοπική αποτύπωση της πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τζαβάρας σημείωσε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ότι «οι δημοσκοπήσεις είναι λογικό να έχουν διάφορες διακυμάνσεις, γιατί είναι η φωτογραφία της στιγμής», ενώ από την κυβέρνηση «δεν λείπουν κάποιες στιγμές ευφορίας, κάθε φορά που κλείνει η αξιολόγηση, ή κάθε φορά που παίρνει κάποια «μπράβο» από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι έχουν λόγο αυτή την κυβέρνηση να μην την κακολογούν».

Όπως διευκρίνισε, «αυτή η κυβέρνηση έχει ένα προσόν: ότι έχει καταφέρει να έχει διώξει τους «μπαχαλάκηδες» από το Σύνταγμα, έχει καταφέρει να έχουν πάψει να γίνονται διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και γενικά όλοι οι αυτοί οι ταραξίες φαίνεται ότι τώρα έχουν προσληφθεί ή έχουν ενταχθεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και προσδοκούν μια αποκατάσταση δικιά τους, γι’ αυτό και δικαιολογείται αυτή η απραξία και ησυχία, όταν η ζωή μας είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι ήταν τότε που βγαίνανε στο Σύνταγμα».

Σε ό,τι αφορά την άποψη της ΝΔ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος διευκρίνισε: «Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τις αντιλήψεις που διαμορφώνονται στη βάση της κοινωνίας και όσο η κοινωνία και η οικονομία -παρά τις εξαγγελίες και παρά τις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης- δεν έχουν δει από αυτή την κυβέρνηση καμία επένδυση, όσο κι αν λέει η κυβέρνηση ότι έχει μειώσει την ανεργία, αλλά η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση, γιατί δε βρίσκουν οι νέοι άνθρωποι δουλειά, όσο κι αν δημιουργείται μία εικονική πραγματικότητα με κάποιους δείκτες που χρησιμοποιούν επιτηδείως διάφοροι υπουργοί που περιδιαβαίνουν στα κανάλια. Αυτό για εμάς δημιουργεί την υποχρέωση να εκφράζουμε για λογαριασμό του λαού την αληθινή διάσταση των πραγμάτων».

«Δεν είμαι αρμόδιος να κάνω δημοψήφισμα»

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση δημοψηφίσματος για απόσχιση της Ηλείας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την οποία διατύπωσε τις προηγούμενες ημέρες μέσα από συνεντεύξεις, ο κ. Τζαβάρας διευκρίνισε: «Το θέμα τους δημοψηφίσματος πήρε μεγάλη δημοσιότητα εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε προηγηθεί το δημοψήφισμα στη Βαρκελώνη. Εγώ είμαι βουλευτής δεν είμαι αρμόδιος να κάνω δημοψηφίσματα. Όμως, στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων τοπικό δημοψήφισμα προβλέπεται στο άρθρο 219, το οποίο το προκηρύσσουν οι Δήμαρχοι, όχι οι βουλευτές. Εγώ, απλώς απευθύνθηκα στους δημάρχους, οι οποίοι έχουν φτιάξει ένα μέτωπο. Δεν σημαίνει ότι θα γίνει δημοψήφισμα, ούτε ότι θα αποσχιστούμε. Μακάρι αυτή η ιστορία να γίνει η αρχή μιας συζήτησης, που θα μας οδηγήσει να ξανακάνουμε την Πελοπόννησο μια ενιαία Περιφέρεια».

Τέλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, ο οποίος κάλεσε τη ΝΔ «να απαντήσει επίσημα εάν υιοθετεί μια τέτοια πρόταση του βουλευτή της», απάντησε: «Είναι αυτοδιοικητικό θέμα και η Νέα Δημοκρατία σέβεται απολύτως την αυτονομία και την ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πράγμα που δε φαίνεται να κάνει ο περιφερειάρχης».

Αφήστε το σχολιό σας

Σχόλια