Ηλεία: Αδιαφορία για το Κατάκολο καταγγέλλει ο πρόεδρος της κοινότητας Κώστας Καντούνης

Σοβαρές καταγγελίες για μια σειρά ζητήματα που αφορούν το Κατάκολο έκανε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Πύργου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κώστας Καντούνης,  με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου.

Για το θέμα της χερσαίας ζώνης η κυρίαρχη άποψη που, όπως είπε, επικρατεί, είναι να παραχωρηθεί στο δήμο τουλάχιστον το τμήμα που είναι μπροστά από τα καταστήματα, επισημαίνοντας ότι κατά τις δικές του πληροφορίες δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος ιδιωτικοποίησης του χώρου από το ΤΑΙΠΕΔ.

Για το γήπεδο είπε ότι η παρούσα δημοτική αρχή το παρέλαβε λειτουργικό και τώρα έχει καταντήσει βοσκότοπος για πρόβατα. Για την παιδική χαρά τόνισε ότι ο χώρος στον οποίο υπήρχε έχει παραχωρηθεί στο λιμενικό ταμείο  με συνέπεια να μην υπάρχει δημοτική έκταση για την τοποθέτηση νέας.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι ολόκληρη η περιοχή του αλσυλλίου έχει παραχωρηθεί κατά χρήση από τον ΟΣΕ στο λιμενικό ταμείο και τμήμα της πέρυσι είχε ενοικιαστεί σε ιδιώτη.

Τέλος, για το κτίριο του πρώην ξενοδοχείου «Δελφίνι» εξέφρασε την απορία του για την πορεία των ενεργειών αξιοποίησης του κτιρίου και τόνισε ότι έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος, το θέμα κωλυσιεργεί, ενώ οι απαιτούμενες πιστώσεις για τις προβλεπόμενες εργασίες δεν έχουν εγγραφεί στους προϋπολογισμούς ούτε του δήμου ούτε του λιμενικού ταμείου.

Αντίθετα, είπε, ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείται ως ιατρείο στάζει όταν βρέχει και το κτίριο παραμένει εγκαταλειμμένο. Αναφέρθηκε και στο κτίριο Λάτση, το οποίο -είπε- ότι 10 χρόνια παραμένει κλειστό με εξαίρεση μια κοπή πίτας.

ΕΡΤ Πύργου

Αφήστε το σχολιό σας

Σχόλια