Οι Τούρκοι ήθελαν να βυθίσουν το «Γαύδος» – Προκαλούν μείζονα κρίση – Η πρώτη φωτογραφία με τις ζημιές του σκάφους

Οι Τούρκοι ήθελαν να βυθίσουν το «Γαύδος» – Προκαλούν μείζονα κρίση – Η πρώτη φωτογραφία με τις ζημιές του σκάφους.

Το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής επεδίωκε την βύθιση του «Γαύδος» αφού ο Τούρκος καπετάνιος κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα έχοντας βάλει πλώρη στοχεύοντας στο κέντρο το ελληνικού σκάφους το οποίο είναι σαφός μικρότερο από το δικό του πλοίο καθώς έχει 58 μέτρα μήκος και είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου.Εν ολίγοις οι Τούρκοι ήθελαν θύματα και επιχείρησαν να προκαλέσουν πολεμικό επεισόδιο.

Άλλωστε σύμφωνα με ανώτατες πηγές ο κυβερνήτης του ελληνικού σκάφους φέρεται να είπε ότι «ήθελαν να μας βυθίσουν μας έσωσα με ελιγμό»

Μόλις πριν λίγο δημοσιεύθηκε η πρώτη φωτογραφία με τις ζημιές στο «Γαύδος»

Το τουρκικό σκάφος είναι το Umut το οποίο είναι έρευνας και διάσωσης είναι κορβέτα που φέρει οπλισμό και διαθέτει και ελικόπτερο και έχει μήκος 100 μέτρα.

Στην περιοχή βρίσκονταν μαζί με τουλάχιστον άλλα τρία τουρκικά σκάφη όπως αναφέρουν ανώτατες πηγές.

Το σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή καθώς ο Έλληνας κυβερνήτης έδωσε εντολή για πρόσω ολοταχώς και με κατάλληλο ελιγμό απέφυγε να κτυπηθεί στο κέντρο όπως ήθελε να πράξει ο Τούρκος.

Με την πλώρη του το τουρκικό σκάφος κτύπησε το ελληνικό περιπολικό στην πρύμνη, προκαλώντας εκτεταμένη ζημιά.

Επρόκειτο για δολοφονική ενέργεια και σίγουρα ο Τούρκος καπετάνιος δεν έδρασε από μόνος του αλλά κατόπιν εντολών από ανώτατα στρατιωτικά κλιμάκια της Τουρκίας.

Άλλωστε αυτό επιβεβαιώνεται και από την ειρωνική δήλωση του Ρ.Τ.Ερντογάν

Μιλώντας στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για το νέο επεισόδιο στα Ίμια, είπε: «Υπήρξε ένα γεγονός στα Ίμια αλλά δεν υπήρξε ιδιαίτερο πρόβλημα. Δυστυχώς οι Ελληνες πάλι απόρησαν. Τα ελληνικά πλοία πάνε και έρχονται στα Ίμια. Μην κάνετε τέτοια πράγματα. Θα μας βάλετε σε μπελάδες. Αστο να πάει… Φυσικά οι δυνάμεις μας έκαναν το καθήκον τους και πάλι χθες το βράδυ».

Και αυτόν τον άνθρωπο τον έφερε η ελληνική κυβέρνηση στην Ελλάδα πριν δύο μήνες για να μας ζητήσει και… «επικαιροποίηση» της Συνθήκης της Λωζάνης

Οι εξελίξεις από τα ευρήματα στην Κύπρο αναγκάζουν την Τουρκία να τα παίξει όλα για όλα προκειμένου να βάλει «χέρι» στους θησαυρούς των άλλων.

Αυτήν την στιγμή σύμφωνα με την ιστοσελίδα marinetraffic που δίνει σε πραγματικό χρόνο το σημείο που βρίσκονται τα πλοία που κινούνται στις θάλασσες, επιβεβαιώνονται οι μαρτυρίες των αλιέων καθώς απεικονίζονται τρία σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ίμια και εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Πρόκειται για το TCSG 61, TCSG 313 και το TCSG UMUT

pronews,militaire

Αφήστε το σχολιό σας

Σχόλια