Γιώργος Γεωργιόπουλος: Ιδιαίτερη ικανοποίηση για την ομόφωνη αποδοχή στο αίτημα επανάχρησης του πρώην εργοστασίου ΑΣΟ Πύργου ως πολυχώρου Πολιτισμού και Εκπαίδευσης

Την ικανοποίησή του εκφράσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, σε δηλώσεις του σχετικά με την από την ομόφωνη αποδοχή των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας του αιτήματος της ΠΕ Ηλείας για την υποβολή του έργου «Επανάχρηση πρώην εργοστασίου ΑΣΟ Πύργου ως πολυχώρου πολιτισμού και εκπαίδευσης με την δημιουργία Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Παιδείας», προϋπολογισμού 12 εκατ ευρώ.

«Η συνεργασία της ΠΕ Ηλείας με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, η προετοιμασία του φακέλου διεκδίκησης, οι αλλεπάλληλες επισκέψεις μας στα αρμόδια υπουργεία και το γραφείο του Πρωθυπουργού μας οδήγησαν στην εξαγγελία του έργου στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο του Φεβρουαρίου του 2018.

Τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε επί ένα και πλέον χρόνο, η τελευταία επίσκεψη μας στο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων επενδύσεων ΕΣΠΑ και η Τεχνική έκθεση που του παρέδωσα, άνοιξε το δρόμο της οριστικής λύσης. Η αξιοποίηση των κτιρίων του βιομηχανικού συγκροτήματος θα συνεισφέρει πολλαπλός στην κοινωνική, πολιτιστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα της πόλης. Ο Πύργος που παρουσιάζει χρόνια έλλειψη ανάλογων χώρων μπορεί σε λίγο καιρό να αποκτήσει μία νέα κυψέλη πολιτισμού και αναψυχής για τους νέους του», δήλωσε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Αφήστε το σχολιό σας

Σχόλια