Γενικό Νοσοκομείο Πύργου: Εγκαίνια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Παιδιατρικής- Συγκινητική δωρεά

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, μετά την δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αξίας 53.122 από το σωματείο «Παιδικού Τραύματος» και την πολύτιμη χορηγία του  επικεφαλής της Δικηγορικής εταιρίας «NORTON ROSE FULBRIGHT GREECE»Δημήτρη Σοφιανόπουλου που έλκει την καταγωγή από τον Πύργο, ο οποίος παραβρέθηκε και στην τελετή, μαζί με την πρόεδρο του Δ.Σ. του σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» Νατάσα Κλάιβ – Βρέκοσι.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο οποίος εξήρε την πολύτιμη χορηγία του κ. Σοφιανόπουλου.

Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Κώστας Διαμαντόπουλος αφού ευχαρίστησε το δωρητή ανέφερε ότι πρόκειται για  μία προσφορά στα παιδιά του Νομού μας και όχι μόνο, ενώ ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, στάθηκε  στη σημασία της δωρεάς του Δημήτρη Σοφιανόπουλου.

Ο Κύριος Σοφιανόπουλος συγκινημένος, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Παιδιατρικού Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο εξοπλίστηκε χάρη στη δική του δωρεά, στην μνήμη των αγαπημένων του γονιών Φώτιου και Ιουλίας Σοφιανοπούλου.

Τα εγκαίνια του ΤΕΠ της Παιδιατρικής Κλινικής τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ Γερμανός, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Σοφιανόπουλο, είπε: «…θέλω να τον συγχαρώ, να τον ευχαριστήσω και να τον επαινέσω ως ευεργέτη αυτής της Κλινικής, και να σημειώσω ότι αυτό, αποτελεί ελληνικό γεγονός, καθώς οι Έλληνες ανέκαθεν δεν κοίταζαν μόνο τον εαυτό τους, αλλά και τους άλλους. Κι όταν είχαν κάτι, το πρόσφεραν».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Κώστας Διαμαντόπουλος, είπε: «…οι συσκευές και τα μηχανήματα που προσέφεραν, είναι σε πολύ καλά χέρια. Το ποσοστό των διακομιδών από το Νοσοκομείο του Πύργου προς άλλα Νοσοκομεία, είναι μικρότερο του 1%. Η προσφορά σας λοιπόν, δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό να κάνει καλύτερα τη δουλειά του και ουσιαστικά, είναι μια προσφορά στα παιδιά του Νομού μας και των επισκεπτών».

Ο κ. Σοφιανόπουλος, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του ΤΕΠ της Παιδιατρικής Κλινικής, και είπε «…επειδή είμαι Πυργιώτης, ήθελα να έρθω να το δω. Οι γονείς μου, μου έλεγαν ότι δεν έχουν σημασία τα χρήματα, αλλά οι άνθρωποι. Κι εδώ, βλέπω πολλούς ανθρώπους και μάλιστα ανθρώπους με χαμόγελοΑυτό είναι δικό σας μέρος, όχι δικό μας. Όπως και τα χρήματα, δεν είναι δικά μας. Αλλά, αν βοηθήσετε τον κόσμο που έρχεται εδώ, το έργο σας θα είναι πλήρες».

Ο κ. Σοφιανόπουλος ευχαρίστησε το Σωματείο «Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος» και την πρόεδρο κα Βρέκοσι για την συνεργασία και την ευκαιρία που του δίνουν να κάνει τόσο σημαντικές δωρεές. Τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό για το έργο και την σημαντική προσφορά του στην τοπική κοινωνία, σημειώνοντας πως οι γονείς του και άλλοι δωρητές, εμπιστεύονταν τα χρήματά τους στον Ηλείας Γερμανό, γνωρίζοντας ότι θα πάνε εκεί που πρέπει.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», Νατάσα Κλάιβ – Βρέκοσι, δήλωσε: «…να σταματήσουν τα ατυχήματα, να είναι η πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας των παιδιών στη χώρα μαςΤα παιδιά για εμάς, όπως πιστεύω και για όλους μας, είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε στη ζωή μαςΌσο πιο σοβαρό είναι ένα περιστατικό, που φτάνει στο Νοσοκομείο, τόσο λιγότερος είναι ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι γιατροί. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός, ώστε τα παιδιά να αντιμετωπίζονται άμεσα και επιτυχημένα».

Η Συντονίστρια Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής Μαρία Αναστασοπούλου, είπε: «Είναι πραγματικά πολύ σημαντικές τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς.  Και η προσφορά σας κ. Σοφιανόπουλε έχει βαρύνουσα σημασία, αν λάβει κανείς υπόψη του, ότι διανύουμε μια περίοδο πολυποίκιλης κρίσης. Τέτοιες  προσπάθειες και πρωτοβουλίες πρέπει να αναδεικνύονται και ευελπιστούμε να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση. Άνθρωποι σαν εσάς μας δίνουν το κίνητρο και το κουράγιο να αγωνιζόμαστε συνέχεια για ένα καλύτερο παρόν και ακόμα ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά».

Ιδιαίτερα θερμά ήταν και τα λόγια του Δημάρχου ΠύργουΓαβρίλη Λιατσή, για τον Πύργιο Δημήτρη Σοφιανόπουλο.

Με την προσφορά του ενισχύεται η σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται από το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου για την ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας, αλλά και όλων των εργαζομένων, αναγνωρίζοντας μάλιστα το σημαντικό έργο του Διοικητή Κώστα Διαμαντόπουλου, στο οποίο δεσμεύτηκε να είναι αρωγός.

Ο κ. Λιατσής δήλωσε: «Το σιγαθέν καλό έργο, χάνεται, έλεγαν οι αρχαίοι. Κι εσείς, κάνατε ότι μπορούσατε για να αναδείξετε και το έργο του Σωματείου “Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος”, και να δυο λόγια για τον ευεργέτη – πια – της πόλης μας, Δημήτρη Σοφιανόπουλο, ο οποίος με τιμά με τη φιλία του πολλά χρόνια».

 

Αφήστε το σχολιό σας

Σχόλια