Εθνική Ελλάδας: Νίκη απόψε με Γιβραλτάρ (21:45) και μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2018

Ολοκληρώνεται απόψε η φάση των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 κι έτσι γίνονται γνωστές όλες οι καλύτερες δεύτερες ομάδες της διοργάνωσης που θα παίξουν στα μπαράζ.

Η Εθνική Ελλάδας θέλει νίκη απόψε κόντρα στο Γιβραλτάρ (21:45) για να μπει στην κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου.

Το φινάλε των προκριματικών για το Μουντιάλ 2018 οριστικοποιεί και τις τελευταίες ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία.

Οι οκτώ καλύτερες δεύτερες θα παίξουν αγώνες μπαράζ το Νοέμβριο (9-14) με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να μπαίνει ως ανίσχυρη ομάδα στην κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου (σ.σ μια ημέρα νωρίτερα θα έχει γίνει γνωστή η παγκόσμια κατάταξη της FIFA).

Η Ελλάδα λοιπόν -καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα βρίσκεται στις 8 καλύτερες δεύτερες. Η κλήρωση θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου στις 15:00 στα κεντρικά γραφεία της FIFA στην Ζυρίχη της Ελβετίας. Εκεί θα βρίσκονται άλλες επτά ομοσπονδίες. Η Ιταλία, η Κροατία, η Δανία, η Β. Ιρλανδία, η Ιρλανδία και μένει να μάθουμε ποια από τις Πορτογαλία-Ελβετία θα μπουν στις ισχυρές και εάν δεν θα υπάρξει έκπληξη με την Σουηδία (στον όμιλό της Γαλλία).

ΤΟ FORMAT ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ
Οι οκτώ ομάδες δεν θα μπουν όλες στην ίδια κληρωτίδα και θα βγουν τέσσερα ζευγάρια. Οι οκτώ ομοσπονδίες θα χωριστούν σε ισχυρούς κι ανίσχυρους με βάση την βαθμολογία τους στο FIFA ranking. Η Ελλάδα θα είναι δεδομένα στους ανίσχυρους (πάντα με τον αστερίσκο ότι θα πρέπει να νικήσουμε το Γιβραλτάρ). Η χαμηλότερη θέση από όλες τις ομάδες που βρίσκονται τώρα στις καλύτερες δεύτερες αλλά κι από αυτές που έχουν ελπίδες να μπουν τελικά στην οκτάδα.

To ranking θ’ ανανεωθεί στις 16 Οκτωβρίου με βάση τ’ αποτελέσματα που είχαν οι ομάδες στα δύο τελευταία παιχνίδια τους. Λογικά, η κατάσταση για τους ισχυρούς και τους ανίσχυρους για την κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου έχει διαμορφωθεί όπως φαίνεται παρακάτω.

ΙΣΧΥΡΟΙ
Πορτογαλία ή Ελβετία
Ιταλία
Κροατία
Δανία

Μένει μόνο ένα ερωτηματικό για τους ισχυρούς. Ποια θα είναι δηλαδή από τον δεύτερο όμιλο. Την Τρίτη το βράδυ διεξάγεται το Πορτογαλία-Ελβετία. Με «άσο» θα έχουμε πιθανό αντίπαλο την Ελβετία με «Χ2» τον Φερνάντο Σάντος και την παρέα του.

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ
Σουηδία*
Β. Ιρλανδία
Ιρλανδία
ΕΛΛΑΔΑ

Μοναδικός αστερίσκος στον πρώτο όμιλο. Εάν τα αποτελέσματα κυλήσουν φυσιολογικά τότε η Σουηδία του Μάρκους Μπεργκ θα είναι μέσα στις καλύτερες δεύτερες. Τι μπορεί ν’ αλλάξει το συγκεκριμένο σενάριο; Είτε να χάσει με 7-1 (και μεγαλύτερο σκορ) από την Ολλανδία η Σουηδία ή να μην κερδίσει η Γαλλία την Λευκορωσία στο Παρίσι και η παρέα του Μπεργκ να κάνει «διπλό» στην Ολλανδία. Τότε η Γαλλία θα είναι στις καλύτερες δεύτερες και μάλιστα θα είναι και στους ισχυρούς. Όπερ σημαίνει πως η Δανία θα πέσει στους ανίσχυρους.

*Χειρότερη δεύτερη είναι η Σλοβακία η οποία δεν μπαίνει και στην κλήρωση!

Αφήστε το σχολιό σας

Σχόλια