Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας: Ανακοίνωση για τα επεισόδια στον αγώνα Αστέρα-Ηροδότου στην Αμαλιάδα

Ανακοίνωση σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα Αστέρα Αμαλιάδας – Ηροδότου την Κυριακή στην Αμαλιάδα, όπου μεταξύ άλλων τραυματίστηκε και αστυνομικός, εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας

«Η Ένωση Αστυνομικών Ηλείας με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων Α.Ο. Αστέρα Αμαλιάδας – Πανόπουλου με τον Ηρόδοτο, εκφράζει την πάγια, διαρκή και αταλάντευτη θέση της καταδικάζει κάθε μορφής βίας, απειλής βίας ή έκτροπων όπως κι αν αυτά διαδραματίζονται πολύ περισσότερο όμως στους χώρους άθλησης που σκοπό έχουν να καλλιεργούν το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι».

Δυστυχώς όμως στο παραπάνω αγώνα και στον απολογισμό της δράσης ελαχίστων έκνομων στοιχείων συγκαταλέγεται ένας τραυματίας και ένας συνάδελφος παθών εν ώρα διατεταγμένης υπηρεσίας….. Η επαγγελματική όμως και άμεση αντίδραση του συνόλου της αστυνομικής δύναμης με τη ψυχραιμία, την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα της απέτρεψε κάθε περαιτέρω δυσάρεστα γεγονότα. Ο δράστης συνελήφθη αμέσως και η υπηρεσία που επελήφθη της προανάκρισης σχημάτισε εμπεριστατωμένη δικογραφία μ ε τις προβλεπόμενες νόμιμες και αυστηρές παράλληλα κατά αυτού παραβάσεις για βία στους αθλητικούς χώρους και τραυματισμό αστυνομικού. Το τελικό λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Τόσο η Ένωση μας, όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με αλλεπάλληλα διαβήματα συναντήσεις και έγγραφα προς τους αρμόδιους παράγοντες με αποδέκτες την πολιτική και φυσική ηγεσία, θέτει πλαίσια σχεδιασμού διατυπώνοντας θέσεις και θέτοντας αιτήματα με σκοπό την διασφάλιση των αστυνομικών και την πρόληψη του φαινομένου της αθλητικής βίας που ταλανίζει και δυσφημίζει δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το χώρο του αθλητισμού.

Με δεδομένο την «αυστηροποίηση» του ποινικού πλαισίου προσδοκούμε, ευελπιστούμε και παράλληλα αγωνιζόμαστε για την επίτευξη του συνόλου των αιτημάτων μας. Είμαστε δίπλα και μαζί σε κάθε συνάδελφο και στην οικογένεια του που επιμερίζεται δυστυχώς πολύ περισσότερο του αναλογούντος αυτής κόστος της επικίνδυνης καθημερινότητας του. Θα συνεχίσουμε να είμαστε παραστάτες για κάθε συνάδελφο, πολύ περισσότερο δε για τους τραυματισθέντες εν ώρα υπηρεσίας. Η αστυνομία έχει και τη δύναμη και τη δυνατότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα σε κάθε της ενέργεια δικαιώνοντας τις κοινωνικές και συνταγματικές προσδοκίες».

Αφήστε το σχολιό σας

Σχόλια