Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Αρχική ΤΟΠΙΚΑ

Διονύσης Καλαματιανός: Ερώτηση στη Βουλή για τον προκλητικό αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ και τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Δήμων

27/08/2020
0 0
Διονύσης Καλαματιανός: Ερώτηση στη Βουλή για τον προκλητικό αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ και τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Δήμων
0
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Σε μια περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται, η οικονομία της χώρας διολισθαίνει από την κυβερνητική αδράνεια και οι πολίτες καθημερινά αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες για να τα φέρουν βόλτα, η κυβέρνηση αποφασίζει τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Δήμων. Αναμφίβολα, πρόκειται για μια εξέλιξη ιδιαιτέρως αρνητική, καθώς, πολλές οικογένειες θα βρεθούν σε δύσκολη θέση και θα αναγκαστούν να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμά τους, όπως και τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που ήδη αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια. Συναισθανόμενοι τον ιδιαίτερο κοινωνικό προβληματισμό που έχει προκληθεί, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ζητώντας απαντήσεις για την ανάλγητη αυτή συμπεριφορά της κυβέρνησης προς τους γονείς.

Είναι πραγματικά θλιβερό γονείς που πληρούσαν τα κριτήρια της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», να μένουν εκτός δομών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.). Ενώ για το προηγούμενο έτος (2019-2020) δόθηκαν εκ των υστέρων τόσο για τα ΚΔΑΠ, όσο και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, 97 εκατ. ευρώ, που αναλογούν στην ένταξη 67.000 παιδιών, φέτος προϋπολογίστηκε (δίχως, δηλαδή, να είναι γνωστός ο τελικός αριθμός των αιτήσεων) το ίδιο ποσό. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι φετινές αιτήσεις αφορούσαν 133.076 παιδιά (127.476 παιδιά για τα ΚΔΑΠ και 5.600 για τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Κατά συνέπεια αποκλείονται, περίπου 65.000 παιδιά! Βεβαίως, θα έπρεπε η κυβέρνηση να δείξει ευαισθησία και να μεριμνήσει για τη σωστή λειτουργία των κοινωνικών δομών, ιδιαίτερα κάτω από τις δυσμενείς υγειονομικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν. Δυστυχώς, συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Το ζήτημα δεν τελειώνει εδώ, καθώς πολλά παιδιά θα αποκλειστούν και από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τόνιζε τη σπουδαιότητα του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το πόσο σημαντικό είναι αυτή να στηριχθεί, ώστε να συνεχίσει να εγγυάται την κοινωνική συνοχή. Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ πράττει το εντελώς αντίθετο, αποδυναμώνοντας ζωτικές δομές, όπως τα ΚΔΑΠ και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Πέραν όλων των άλλων η κυβέρνηση, με την κατάσταση που δημιούργησε, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία και στην εργασιακή αβεβαιότητα εκατοντάδες εργαζόμενους των δομών αυτών. Οι νεοφιλελεύθερες πρακτικές που ακολουθεί, εναντιώνονται πλήρως στην ελεύθερη δημιουργική απασχόληση, βυθίζοντας στην απόγνωση τους γονείς.

Στην ερώτηση που καταθέσαμε προς τους αρμόδιους υπουργούς, ζητάμε να μας ενημερώσουν αν θα μεριμνήσουν για την εξεύρεση πόρων, ώστε να χορηγηθούν άμεσα voucher σε όλες τις μητέρες που πληρούν τα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί, και αν θα ενισχύσουν τη χρηματοδότηση των δομών ΚΔΑΠ. Εξάλλου, ένα άλλο κρίσιμο ζήτημα για το οποίο πρέπει να τοποθετηθούν οι υπουργοί είναι η εργασιακή ανασφάλεια που χαρακτηρίζει τους εργαζόμενους στον εν λόγω κλάδο και τι προτίθεται να κάνουν γι’ αυτό.

Είναι υποχρέωση του κράτους να φροντίζει για την ύπαρξη των κατάλληλων προϋποθέσεων, ώστε να μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσω δράσεων, να εξασφαλίζει και να διατηρεί την κοινωνική συνοχή. Παράλληλα είναι άδικο και συνάμα εξοργιστικό, γονείς μετά από τόσα χρόνια συνεχούς συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, φέτος να αποκλείονται για πρώτη φορά, αν και πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια. Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε. Την καλούμε να το επιλύσει άμεσα.

ΣχετικάΆρθρα

Κάτω Αχαΐα: Πρόστιμο 5.000 σε ιδιοκτήτη κρεοπωλείου γιατί “έσπασε” την καραντίνα
ΤΟΠΙΚΑ

Έξι συλλήψεις και πρόστιμα ύψους 650.000 ευρώ για παραβίαση των μέτρων σε 1.973 περιπτώσεις χθες Τσικνοπέμπτη- Πόσες παραβάσεις στη Δυτική Ελλάδα

5 Μαρτίου 2021
Πύργος- Σύλλογος Εστίασης “Διόνυσος”: Η Εστίαση πρέπει να παραμείνει ζωντανή- Κάλεσμα σε εκλογές στις 8 Φεβρουαρίου για ανάδειξη ΔΣ στο Σωματείο
ΤΟΠΙΚΑ

Σωματείο Εστίασης “Διόνυσος” Πύργου: Διαδικτυακή Γενική συνέλευση τη Δευτέρα 8 Μαρτίου- Δείτε πως θα συμμετάσχετε

5 Μαρτίου 2021
Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Β. Γιαννόπουλου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
ΤΟΠΙΚΑ

Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου στη συνάντηση για τα τα Τμήματα της Ηλείας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

5 Μαρτίου 2021
Ι.Ν. Αγ.Γεωργίου (Β’Κοιμητήριον Πύργου): 6 Μαρτίου Ψυχοσάββατο προ των Απόκρεω
ΤΟΠΙΚΑ

Ι.Ν. Αγ.Γεωργίου (Β’Κοιμητήριον Πύργου): 6 Μαρτίου Ψυχοσάββατο προ των Απόκρεω

5 Μαρτίου 2021
  • Αρχική
  • Διαφημιστείτε
Στείλτε μας email: bramosad@yahoo.gr
Καλέστε μας στο : 6971814564
28ης Οκτωβρίου 50, Πύργος (μέσα στη στοά)

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In