Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Διαπαραταξιακή Επιτροπή θα συναντηθεί με Υπουργούς για το θέμα του αυξημένου ΕΝΦΙΑ – Ψήφισμα ΔΣ

 

AΠΟΦΑΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στους κάτοικους του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, μετά τη λήψη των εκαθαριστικών σημειωμάτων για τον ΕΝ.Φ.ΙΑ. Σε πολλές περιπτώσεις είναι αυξημένος κατά 30% και πλέον. 

Η βίαιη αύξηση οφείλεται στην αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης των ακινήτων. Η αναπροσαρμογή αυτή στηρίχτηκε σε ελλιπή και επισφαλή στοιχεία, τα οποία δεν έχουν σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα.  

Η υπέρογκη αύξηση του ποσού, που καλούνται να πληρώσουν άδικα εκατοντάδες συμπολίτες μας, σε συνδυασμό με τόσες άλλες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους οδηγεί σε απόγνωση.

 
Τονίζουμε πως το εξωπραγματικό ύψος του συγκεκριμένου φόρου καταστρατηγεί την αρχή της αναλογικότητας των φορολογικών βαρών σε σχέση με το εισόδημα και την περιουσία. 

Εκφράζοντας τους δημότες μας, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες που πλήττονται χρόνια από την οικονομική κρίση, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης :

1.Διαμαρτυρεται και εκφράζει την έντονη αντίθεσή του τόσο στο νόμο όσο και στις εκτός πραγματικότητας αυξήσεις του. 

2. Καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει τον άδικο και σε πολλά σημεία του παράλογο νόμο, ο οποίος πλήττει αδιάκριτα τους πολίτες της χώρας μας .

  • 3. Διεκδικεί να είναι αφορολόγητη η πρώτη κατοικία και αφορολόγητη η αγροτική γη και καλεί την ΚΕΔΕ να λάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες με στόχο την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

4. Επίσης Θεωρεί ότι, οι ισχύουσες αντικειμενικές αξίες ακινήτων στη γεωγραφική περιοχή του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης είναι υπερβολικά υψηλές και εξωπραγματικές και κρίνει επιτακτική την ανάγκη μείωσής τους.

5. Συγκροτεί διαπαραταξιακη επιτροπή η οποία θα διεκδικήσει την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων και θα ζητησει συναντησεις με τον αρμόδιο Υπουργό και τους Υφυπουργούς προκειμενου να αρθει η κατάφωρη αυτή αδικία.

Αφήστε το σχολιό σας

Σχόλια