ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας: Το Πρόγραμμα δακοκτονίας αύριο Πέμπτη 02/08- Δείτε σε ποιες περιοχές

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2018, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι την Πέμπτη 2 Αυγούστου, θα ξεκινήσουν οι δολωματικοί ψεκασμοί στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:
4η Ομάδα: Λαστέικα, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοβαρβάσαινα, Βαρβάσαινα, Σαλμώνη, Αμπελώνας, Κολύρι, Πύργος.
8η Ομάδα: Ξηροχώρι, Ζαχάρω, Σχίνοι, Αρήνη, Ροδινά, Κακόβατος, Καλίδονα, Νεοχώρι, Ταξιάρχες.
Τις επόμενες ημέρες θα κλιμακωθούν οι ψεκασμοί και στις άλλες περιοχές της Π.Ε. Ηλείας.
Στο δίκτυο των δακοπαγίδων που αναρτήθηκαν στις 26 – 27/7/2018, σε δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε, καταγράφονται υψηλοί πληθυσμοί δάκου και έχουν διαπιστωθεί αντίστοιχα προσβολές στον ελαιόκαρπο.
Η τρέχουσα ελαιοκομική περίοδος χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη, με τους υψηλούς δακοπληθυσμούς και την προσβολή που παρατηρείται. Στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλαν οι ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα, ο ήπιος χειμώνας, οι βροχοπτώσεις, οι υψηλές σχετικές υγρασίες, οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, η πρωιμότητα της καλλιέργειας κ.α.
Με δεδομένα τα παραπάνω συνιστάται στους ελαιοπαραγωγούς να επιθεωρούν τις ελαιοκαλλιέργειές τους, να ελέγχουν την δακοπροσβολή και να προβαίνουν και οι ίδιοι σε ψεκασμούς για την προστασία της ελαιοπαραγωγής τους, σε συνεργασία με την Υπηρεσία μας και τους τοπικούς γεωπόνους.
Κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, οι παραγωγοί, να μεριμνήσουν για την παρακολούθηση του δολωματικού ψεκασμού από τα συνεργεία των εργολάβων του Προγράμματος Δακοκτονίας, στα ελαιοστάσιά τους, για την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην Υπηρεσία οπουδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψη τους.
Υπενθυμίζεται ότι για την παραγωγή ελαιολάδου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ΟΛΥΜΠΙΑ Π.Γ.Ε., η καταπολέμηση του δάκου γίνεται με δολωματικούς ψεκασμούς από εδάφους, με βιολογικές μεθόδους ή χωρίς καμιά καταπολέμηση.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία μας στα τηλέφωνα 2621360140, 145, 155.

Αφήστε το σχολιό σας

Σχόλια