04/04/202109:24

Αρση lockdown: Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις με sms στο 13033

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με αυτοκίνητο

Ελεύθερες είναι και σήμερα Κυριακή 4 Απριλίου, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις σε όλη τη χώρα. Οπως ανακοινώθηκε το Σάββατο οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο επιτρέπονται και σε ΘεσσαλονίκηΑχαΐα και Κοζάνη, δηλαδή στις τρεις περιοχές που παρατείνεται αναστολή του ανοίγματος των καταστημάτων λιανικού εμπορίου.

Επομένως σήμερα Κυριακή (πιλοτικά όπως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά) οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται με το αυτοκίνητό τους εκτός δήμου αλλά εντός νομού και μόνο για σωματική άσκηση. Σημειώνεται πως για τη διαδημοτική μετακίνηση των πολιτών επιβάλλεται η αποστολή SMS 6 στο 13033 και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βρίσκονται μαζί έως 3 άτομα ή μία οικογένεια. Υπενθυμίζεται πως η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα ισχύει από τις 21:00.

Τι ισχύει για τις διαδημοτικές μετακινήσεις

Στο πλαίσιο του lockdown, υπάρχουν επιλογές για τους πολίτες προκειμένου να μπορούν να μετακινηθούν χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό.Οι περιπτώσεις αυτές είναι:

  • Για επίσκεψη σε ιατρό ή φαρμακείο στέλνοντας τον κωδικό 1 με SMS στο 13033.
  • Για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο στέλνοντας τον κωδικό 4 με SMS στο 13033.
  • Για άσκηση με ποδήλατο ή με τα πόδια από Δευτέρα έως Παρασκευή έως τις 21:00 στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.
  • Για άσκηση/περίπατο οπουδήποτε εντός νομού, ασχέτως τρόπου μετακίνησης, μόνο τα Σαββατοκύριακα στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033. (Προϋπόθεση να βρίσκονται μαζί έως 3 άτομα ή μία οικογένεια).
  • Για επίσκεψη σε κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής οπουδήποτε εντός νομού για περιποίηση άκρων, στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.

Διαδημοτικές μετακινήσεις και ανάσες στην παραλία για τους Αθηναίους

Το Σάββατο, δηλαδή την πρώτη ημέρα έπειτα από καιρό που οι πολίτες μπορούσαν να μετακινηθούν από δήμο σε δήμο με όχημα, πολλοί ήταν οι Αθηναίοι που πήραν το αυτοκίνητό τους, έστειλαν μήνυμα με τον κωδικό 6 στο 13033 και βγήκαν βόλτα στην παραλία ή σε κάποιο πάρκο. Στους δρόμους της πρωτεύουσας αλλά στην παραλιακή επικράτησε κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Συνωστισμός έξω από μπαρ για ένα ποτό

Το βράδυ του Σαββάτου ορισμένοι δεν αρκέστηκαν μόνο στη βόλτα στις παραλίες της Αττικής αλλά θέλησαν να πιουν ένα ποτό στα μπαρ και στα μαγαζιά που λειτουργούσαν με take away.

Στην Αθήνα – και συγκεκριμένα στο Περιστέρι- αλλά και στη Θεσσαλονίκη, αρκετοί ήταν οι νέοι που περίμεναν στην ουρά για να πάρουν το ποτό τους ακόμη και μισή ώρα, με συνωστισμό και σχεδόν χωρίς τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Οι εικόνες αυτές έγιναν πριν τις 21:00, όταν επιτρεπόταν η μετακίνηση από δήμο σε δήμο και δεν είχε τεθεί ακόμη η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ωστόσο, οι εικόνες αυτές προβληματίζουν κυβέρνηση και ειδικούς γιατί μπορεί να κουράστηκε ο κόσμος αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεφύγει η κατάσταση με τον κορονοϊό.

ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα