Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από τα ρεκόρ στις αφίξεις… στους ποιοτικούς τουρίστες

18/10/2019
0 0
Αντέχουν τα έσοδα από τον Τουρισμό
0
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter


Παρελθόν για την έκβαση της τουριστικής σεζόν αποτελεί για τους φορείς του χώρου η ροή των αφίξεων από το εξωτερικό. Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου “Redefining Realities: #someREACTdifferent” “το αφήγημα να φέρουμε περισσότερους τουρίστες έχει τελειώσει”, ενώ το  μεγάλο στοίχημα για την αγορά του Τουρισμού είναι πλέον η βιώσιμη ανάπτυξη, η σωστή διαχείριση των προορισμών, η καινοτομία και η δημιουργία εμπειρίας στον επισκέπτη. 

Η αλλαγή της στρατηγικής, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ΣΕΤΕ, κατευθύνεται στο να γίνει το τουριστικό προϊόν πιο ώριμο, με την προσέλκυση τουριστών υψηλότερου εισοδηματικού επιπέδου και τη σταδιακή απεμπλοκή από το μοντέλο του all-inclusive, μια τάση που τείνει να γίνει πιο έντονη μετά την κατάρρευση της Thomas Cook.

Ήδη τα τελευταία δύο χρόνια οι επιχειρηματίες του χώρου έχουν σταματήσει να κάνουν ετήσιες προβλέψεις για την πορεία του όγκου των τουριστών και τα προσδοκώμενα έσοδα, εξηγώντας πως μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια τουριστικής ανόδου- με κατακόρυφη αύξηση στον αριθμό των αφίξεων, αλλά όχι ανάλογη τόνωση των εσόδων- για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας του Τουρισμού και την προσέλκυση επενδύσεων είναι απαραίτητη η στροφή στην ποιότητα. Όλα αυτά την ώρα που η διεκδίκηση μεριδίων από τις ανταγωνιστικές αγορές της Μεσογείου, και κυρίως από την Τουρκία και την Αίγυπτο, γίνεται μεγαλύτερη.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, το προσφερόμενο τουριστικό χαρτοφυλάκιο της χώρας θα πρέπει να εμπλουτιστεί με νέα προϊόντα που θα προσελκύσουν νέους επισκέπτες, χωρίς εντούτοις να αποδυναμωθεί το μοντέλο “ήλιος και θάλασσα” που αποτελεί το ισχυρό χαρτί του ελληνικού Τουρισμού. 

Σε πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ με τίτλο: “Η Ελληνική Οικονομία: Ανάπτυξη και οικονομική πολιτική μετά την έξοδο από τα Μνημόνια”, αναφερόταν πως ο εισερχόμενος Τουρισμός την δεκαετία 2009-2018 προσέφερε 125 δισ. ευρώ περίπου στην ελληνική οικονομία, ενώ τα έσοδα από τον εισερχόμενο τουρισμό αυξήθηκαν κατά 50% περίπου από το 2012 έως το 2018. Παράλληλα, η απασχόληση στον κλάδο μεταξύ 2009 και 2018 αυξήθηκε κατά 12,7%.

Σημειώνεται πως πέρσι στην Ελλάδα ήρθαν περίπου 30 εκατ. επισκέπτες από το εξωτερικό, χωρίς να υπολογίζονται οι επιβάτες της κρουαζιέρας. Τα έσοδα αντιστοίχως έφτασαν τα 15,6 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 10,2% σε σύγκριση με το 2017. Η μέση δαπάνη ανά ταξίδι συνολικά για τον εισερχόμενο τουρισμό ήταν 486 ευρώ, η δαπάνη ανά διανυκτέρευση 70 ευρώ, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής διαμορφώθηκε στις επτά διανυκτερεύσεις.

Για φέτος, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, στο οκτάμηνο σημειώθηκαν 15,8 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, παρουσιάζοντας άνοδο 3,7%/+556χιλ. επιβάτες. Οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις που κατεγράφησαν τον Αύγουστο ήταν αυξημένες κατά 4,4% (+160χιλ.) σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018, ενώ συνολικά καταγράφηκαν 3,8 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις. Η άνοδος αυτή, όπως σημειώνεται στο στατιστικό δελτίο, οφείλεται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου παρουσιάστηκε η μεγαλύτερη αύξηση σε απόλυτες διαφορές.

Όσον αφορά στα έσοδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Ιούλιο, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ανήλθαν σε 3,6 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 11%/+365 εκατ. σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018. 

Βίκυ Κουρλιμπίνη
vicky.kourlibini@capital.gr

ΣχετικάΆρθρα

Νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων: Τι περιλαμβάνει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για ενοίκια, επιταγές και επιδοτήσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων: Τι περιλαμβάνει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για ενοίκια, επιταγές και επιδοτήσεις

26 Ιανουαρίου 2021
Α΄ κατοικία: Προς εξάμηνη παράταση του πλαισίου προστασίας σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου: Υποχρεωτική από την 1η Φεβρουαρίου

26 Ιανουαρίου 2021
Υδρογονάνθρακες: Προς αποχώρηση η Repsol από τα blocks της Δυτικής Ελλάδας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υδρογονάνθρακες: Προς αποχώρηση η Repsol από τα blocks της Δυτικής Ελλάδας

26 Ιανουαρίου 2021
Μητσοτάκης: Επίδομα 800 ευρώ αντί 534 ευρώ για εκείνους που είναι σε αναστολή εργασίας τον Νοέμβριο- Πότε θα πληρωθούν τα 800 ευρώ – Πώς θα πάρουν οι άνεργοι το έκτακτο βοήθημα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lockdown: Τα σενάρια για εστίαση – Οι επικίνδυνες ημερομηνίες του Μαρτίου

26 Ιανουαρίου 2021
  • Αρχική
  • Διαφημιστείτε
Στείλτε μας email: bramosad@yahoo.gr
Καλέστε μας στο : 6971814564
28ης Οκτωβρίου 50, Πύργος (μέσα στη στοά)

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In