17/03/202016:53

Α. Νικολακόπουλος: Σε εφαρμογή η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου με αρχή σε Ηλεία, Αχαία και Ζάκυνθο

Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ-ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

Σε εφαρμογή η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου

 Επισήμως τίθεται πιλοτικά σε εφαρμογή η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου, για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αυτό έκανε γνωστό ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος είχε συζητήσει από την πρώτη στιγμή το θέμα με την Υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη και την ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου.

Πρόκειται για την λεγόμενη τηλεκπαίδευση, κατά την οποία θα ενεργοποιηθούν ψηφιακά εργαλεία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος, τα σχολεία της Ηλείας, καθώς επίσης της Ζακύνθου και της Αχαΐας, συγκαταλέγονται στα πρώτα σχολεία της χώρας τα οποία έκλεισαν προληπτικά, νωρίτερα από τα υπόλοιπα, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και η εφαρμογή του συστήματος τηλεκπαίδευσης στην παρούσα φάση κρίνεται αναγκαία, ειδικά για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου οι οποίοι θα κληθούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις.

 

                 Με σύγχρονες πλατφόρμες

Εξηγεί ότι το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος, πιλοτικά σε πρώτη φάση για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητά του στην πράξη, και στην πορεία θα αξιολογηθεί και επέκταση του μέτρου.

Στη διάθεση των μαθητών θα είναι τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία (Ε-Books), το Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό (Φωτόδεντρο) και τα Ψηφιακά Διδακτικά Σενάρια (Πλατφόρμα «Αίσωπος») είναι ήδη οργανωμένες ανά βαθμίδα, μάθημα και ενότητες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το σχέδιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, πέρα από τις υφιστάμενες ψηφιακές δομές του υπουργείου, και τις δικτυακές συνδέσεις και υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, περιλαμβάνει και τρεις ψηφιακές πλατφόρμες που παρέχονται δωρεάν προς το υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς του από τις εταιρείες CISCO, Google και Microsoft.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι το Υπουργείο θα διαθέσει στις σχολικές μονάδες ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα για την πραγματοποίηση μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης από τους εκπαιδευτικούς.

Επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας είναι να δοθεί μεγαλύτερη αυτονομία σε κάθε σχολική μονάδα να προσαρμόσει την παρεχόμενη δυνατότητα εξ αποστάσεως διδασκαλίας στις υφιστάμενες ανάγκες της, και για το λόγο αυτό οι Διευθυντές των σχολείων θα διαμορφώνουν οι ίδιοι, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, το πρόγραμμα διδασκαλίας.

 

 

              ‘Θα βγούμε νικητές’

«Η εξάπλωση του κορωνοϊού μας έχει φέρει αντιμέτωπους με μία πρόκληση, πρέπει να εξυπηρετηθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες, και εμείς πρέπει να δράσουμε γρήγορα για να μπορέσουν οι μαθητές να διατηρήσουν την επαφή τους με το σχολείο τους. Εκτιμούμε ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα αποφέρει αποτελέσματα και παράλληλα θα υπάρξουν και πολλά μακροπρόθεσμα οφέλη για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Είμαι πεπεισμένος ότι θα ξεπεράσουμε και αυτή την πρόκληση και θα βγούμε νικητές» υπογράμμισε ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος ζητά από όλους τους εμπλεκόμενους να αγκαλιάσουν την προσπάθεια και καλεί τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών προκειμένου να ανταποκριθούν στα SMS που παραλαμβάνουν από τις σχολικές μονάδες και να κοινοποιήσουν τις διευθύνσεις e-mail ώστε να χρησιμοποιηθούν για την είσοδο στο σύστημα.

Αναφορικά με τυχόν προβλήματα που εντοπίζονται στην ψηφιακή σύνδεση, ο κ. Νικολακόπουλος επεσήμανε ότι θα τεθούν υπόψιν του Υπουργείου, προκειμένου να ξεπεραστούν άμεσα με τη συνδρομή των τριών εταιρειών που ενεργούν ως εποπτευόμενοι φορείς του εγχειρήματος.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα