10/01/202114:29

Μιχάλης Κατρίνης: “Η κυβέρνηση δε στηρίζει τους πληττόμενους επαγγελματίες, ούτε καταλαβαίνει την αγωνία των επιχειρηματιών για το μέλλον τους”

“Η κυβέρνηση δε στηρίζει τους πληττόμενους επαγγελματίες, ούτε καταλαβαίνει την αγωνία των επιχειρηματιών για το μέλλον τους”

Με εκπροσώπους του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της Ηλείας βρέθηκε ο Μιχάλης Κατρίνης, μετά και την παράταση του lockdown παραμονές της εκπτωτικής περιόδου.

Ο Ηλείος βουλευτής συναντήθηκε με τον επιχειρηματικό σύλλογο Ηλείας όπου και συζητήθηκαν τα προβλήματα της αγοράς, τόσο από την περιορισμένη εφαρμογή του click-away κατά την περίοδο των εορτών, όσο και από τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις που μετατίθενται μεν, δεν μπορούν να πληρωθούν όμως από τη μεγάλη πλειοψηφία των εμπόρων και επιχειρηματιών.

Ο κ. Κατρίνης ενημέρωσε τον πρόεδρο κ.Γιώργο Μαραγκό, τον αντιπρόεδρο κ.Νίκο Δημήτρουλα και το γραμματέα κ.Αγαθοκλή Κωτσάκη για το νέο πτωχευτικό νόμο και την ανάγκη να ενημερωθεί έγκαιρα ο επιχειρηματικός κόσμος ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα, αλλά και για την ανάγκη εκσυγχρονισμού των καταστημάτων με τη δημιουργία e-shop, το οποίο ήρθε για να μείνει, παρά την πρωτοφανή καθυστέρηση της κυβέρνησης να επιδοτήσει τη σχετική δράση. Επίσης, ο Ηλείος βουλευτής αναφέρθηκε και στα προγράμματα ενίσχυσης από την περιφέρεια και την ανάγκη να στηριχθούν οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι αποκλείστηκαν στην πρώτη φάση, γεγονός που είχε αναδείξει ο κ. Κατρίνης.

Στη συνάντηση με τον εμπορικό σύλλογο Ολυμπίας, τον πρόεδρο κ. Νίκο Ζαρόκωστα, το γραμματέα κ. Νίκο Καρυώτη και το μέλος του Δ.Σ. κ. Δημήτρη Σπηλιόπουλο, συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα των επαγγελματιών της Αρχαίας Ολυμπίας τα οποία σχετίζονται με τη δραματική μείωση του τουρισμού, η ανάγκη στοχευμένων προγραμμάτων για την τόνωση της ζήτησης και την ενίσχυση της ρευστότητας, αλλά και οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ολυμπίας που μπορούν να υποστηρίξουν την οικονομία της περιοχής 365 ημέρες το χρόνο.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στα ελλιπή μέτρα στήριξης της κυβέρνησης προς τις πληττόμενες και κλειστές επιχειρήσεις αλλά και στις πάγιες θέσεις και προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για:

  • Ρύθμιση 120 δόσεων για το σύνολο των οφειλών σε δημόσιο-ταμεία, με κούρεμα 30% εφ’ όσον τηρείται η ρύθμιση
  • Επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους 5,5 δις ευρώ για το 2021 με 70% ενίσχυση- 30% δάνειο
  • Ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό
  • Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και περαιτέρω παράταση εφαρμογής του νέου πτωχευτικού
  • Ουσιαστική ρευστότητα από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις με λογικό επιτόκιο δανεισμού και πάγωμα δόσεων δανείων
  • Συνέργειες επιχειρήσεων για μείωση κόστους και αύξηση ανταγωνιστικότητας με εκσυγχρονισμό και λειτουργία e-shop

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα