29/12/202023:54

Ποιοι διάσημοι πέθαναν το 2020: Από τον Κόμπι Μπράιαντ μέχρι τον Μαραντόνα και τον Πιερ Καρντέν

Πρωταγωνίστησαν στον αθλητισμό, στις τέχνες και στα γράμματα και η απώλειά τους προκάλεσε θλίψη σε εκατομμύρια θαυμαστές τους σε όλον τον κόσμο – Αφιέρωμα στους διάσημους που έχασαν τη ζωή τους αυτή τη χρονιά

Ασχολήθηκαν με τις τέχνες, τις επιστήμες, τον αθλητισμό και τα γράμματα και λατρεύτηκαν από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, που ένιωσαν θλίψη όταν άκουσαν την είδηση του θανάτου τους. Κόμπι Μπράιαντ, Μαραντόνα, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, Σον Κόνερι, Τζον Λε Καρέ ήταν ανάμεσα σε αυτούς που χάθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε.

Πιερ Καρντέν

Ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας Πιερ Καρντέν ανακοινώθηκε ότι πέθανε σήμερα 29 Δεκεμβρίου σε ηλικία 98 ετών. Ο θρύλος της μόδας συνεργάστηκε με τον οίκο Dior στην αρχή της καριέρας του, πριν ανοίξει την πρώτη του μπουτίκ το 1954.

Τα ρούχα του φορέθηκαν από προσωπικότητες του Χόλιγουντ, όπως τη Ρίτα Χέιγουορθ, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και την Μπριζίτ Μπαρντό, ενώ σχεδίασε τα εμβληματικά γκρι κοστούμια των Beatles.

pierre-cardin4343

Τζον Λε Καρέ

Διάσημος για τα κατασκοπευτικά του μυθιστορήματα, ο Τζον Λε Καρέ απεβίωσε στις 12 Δεκεμβρίου σε ηλικία 89 ετών. Έχοντας γράψει σειρά βιβλίων, με πολλά εξ αυτών να μεταφέρονται στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, οι ιστορίες του ήταν εμπνευσμένες από τις εμπειρίες του, καθώς θήτευσε στην βρετανική υπηρεσία πληροφοριών τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940.

JOHN_LE_CARRE2

Πάπα Μπούπα Ντιόπ

Σε ηλικία 42 ετών έφυγε από τη ζωή στις 29 Νοεμβρίου ο ποδοσφαιριστής Πάπα Μπούπα Ντιόπ. Πρώην παίκτης της Premier League και έχοντας αγωνιστεί και στην ΑΕΚ, ο ποδοσφαιριστής έχασε τη μάχη με τη ζωή μετά από πολυετή ασθένεια.

Ο Ντιόπ ήταν εθνικός ήρωας για τη Σενεγάλη, για την οποία κέρδισε 63 αγώνες.

diop

Ντιέγκο Μαραντίνα

Θλίψη σε όλο τον κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, σε ηλικία 60 ετών, στις 25 Νοεμβρίου.

Ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου, που θεωρείται και από τους σημαντικότερους παίκτες όλων των εποχών, υπέστη καρδιακή ανακοπή. Το αμφιλεγόμενο γκολ με το «Χέρι του Θεού» αντί να καταρρακώσει τη φήμη του, κατάφερε να την απογειώσει, ενώ ο ίδιος αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα και τη Νάπολη.

maradona44

Σερ Σον Κόνερι

Ο ηθοποιός από τη Σκοτία ήταν ο διασημότερος Τζέιμς Μποντ και κανείς δεν κατάφερε να επισκιάσει την παρουσία του.

Ο Σον Κόνερι πέθανε σε ηλικία 90 ετών στις 31 Οκτωβρίου, σκορπίζοντας θλίψη στους απανταχού λάτρες του πράκτορα 007.

sean_connery

Τζόνι Νας

Αγαπημένος μουσικός της ρέγγε, ο Τζόνι Νας απεβίωσε στις 6 Οκτωβρίου σε ηλικία 80 ετών. Με το τραγούδι του I Can See Clearly Now κατάφερε να φέρει το είδος στο αμερικανικό κοινό.

Φίλος του Μπομπ Μάρλεϊ, ο Νας ήταν ο πρώτος μη Τζαμαϊκανός που ηχογράφησε ρέγγε στο Κίνγκστον της Τζαμάικα.

Johnie_Nass

Κένζο Τακάντα

Διάσημος σχεδιαστής μόδας και δημιουργός αρωμάτων, ο Γιαπωνέζος Κένζο Τακάντα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού.

Γεννημένος στην Ιαπωνία το 1939, μετακόμισε στο Παρίσι το 1965, όπου άνοιξε το εμβληματικό του κατάστημα το 1976. Τη δεκαετία του ‘80 επεκτάθηκε στα αρώματα. Τα ρούχα του φορέθηκαν από προσωπικότητες, όπως η Rihanna και η Beyonce.

kenzo

Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ

Εμβληματική δικαστής και θιασώτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ απεβίωσε στις 18 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 87 ετών.

Η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ διακρίθηκε για την καριέρα της και για τη μάχη της για την ισότητα των φίλων. Πέθανε από καρκίνο, λιγότερο από 45 ημέρες από τις αμερικανικές εκλογές, προκαλώντας προβληματισμό για το μέλλον του Ανώτατου Δικαστηρίου, που πλέον κυριαρχείται από Ρεπουμπλικανούς.

rbg

Dame Νταϊάνα Ριγκ

Η γνωστή Ολένα Ταϊρέλ του «Game of Thrones» έχασε τη μάχη με τη ζωή σε ηλικία 82 ετών στις 10 Σεπτεμβρίου.

Σημαντική ηθοποιός, η Νταϊάνα Ριγκ μετείχε σε επιτυχίες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και έχασε τη ζωή της μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Diana_Rig

Τζακ Σέρμαν

Θλίψη στους θαυμαστές των Red Hot Chili Peppers προκάλεσε η είδηση του θανάτου του κιθαρίστα Τζακ Σέρμαν, σε ηλικία 64 ετών. Μέλλος του συγκροτήματος από το 1983, ο Σέρμαν πέθανε σε ηλικία 64 ετών από άγνωστη αιτία.

jack_sherman

Wayne Fontana

Ο Wayne Fontana, ο τραγουδιστής του βρετανικού ποπ – ροκ συγκροτήματος «The Mindbenders», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών. Η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του ήταν το τραγούδι «Game of Love» που κυκλοφόρησε το 1965.

Ο τραγουδιστής απεβίωσε σε νοσοκομείο στις 6 Αυγούστου.

Wayne_Fontana

Τζόελ Σουμάχερ

Σκηνοθέτης του «Μπάτμαν για Πάντα» ο Τζόελ Σουμάχερ απεβίωσε στις 22 Ιουνίου μετά από πολυετή ασθένεια, σε ηλικία 80 ετών.

Eίχε βάλει την υπογραφή του σε επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες, όπως «Τα παιδιά της νύχτας», «Ξεχωριστή Μέρα» και «Μπάτμαν για Πάντα», όπως και στο «Φάντασμα της Όπερας».

joel_sumaxer

Κερκ Ντάγκλας

Διάσημος ηθοποιός, ο Κερκ Ντάγκλας απεβίωσε στις 5 Φεβρουαρίου σε ηλικία 103 ετών. Έχοντας παίξει μια σειρά από εμβληματικούς ρόλους, ξεκίνησε την καριέρα του το 1946 με την ταινία «The Strange Love of Martha Iver». Ακολούθησαν περίπου 100 ταινίες, με διασημότερη τον Σπάρτακο.

kirk_douglas

Κόμπι Μπράιντ

Μόλις 41 ετών, ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ προκάλεσε θλίψη σε όλον τον κόσμο στις 26 Φεβρουαρίου. Πρωταθλητής του NBA, ο Κόμπι Μπράιαντ βρήκε τραγικό θάνατο σε δυστύχημα με ελικόπτερο. Μαζί του βρισκόταν και η κόρη του.

kobi_bryantprotothema.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα