29/12/202019:03

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από τη Μαριάννα Σταθοπούλου

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ Ν.Δ

 

 

Η Πολιτεία σε ετοιμότητα,

και η Κοινωνία με συνοχή!

 

 

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

 

Στη χρονιά που αποχαιρετούμε έχουμε την αίσθηση της πικρίας και της απογοήτευσης για τα όσα δεν μπορέσαμε να κάνουμε, για εκείνα που η πανδημία μας στέρησε…

 

Από την περασμένη Άνοιξη, είναι γεγονός ότι βιώσαμε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Είτε ως πρόσωπα είτε ως επαγγελματικές ομάδες, είτε ως συλλογικές οντότητες, είτε ακόμη ως οικογένειες τα μέλη των οποίων δοκιμάστηκαν και κάποιες φορές δυστυχώς με τραγικά αποτελέσματα που άφησε ο κορωνοϊός και θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη τους.

 

Και ενώ η «μάχη» σε αυτές τις άνισες για την ανθρωπότητα συνθήκες συνεχίζεται ένα μικρό φως ελπίδας έρχεται πριν καν κλείσει η χρονιά με τους πρώτους εμβολιασμούς στην Ευρώπη και τη χώρα μας.

 

Δείξαμε ωστόσο μέσα στο δύσκολο 2020 ότι μπορούμε με «πειθαρχία» ατομική και συλλογική μεγάλη προσοχή και ευθύνη απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό και τους συνανθρώπους μας να σταθούμε με αποφασιστικότητα και πίστη στην αντιμετώπιση του ιού και της πρωτόγνωρης εικόνας που παρατεταμένα, επιμένει να μας δημιουργεί.

 

Δείξαμε επίσης ως κοινωνία συνοχή και αλληλεγγύη, και ως Πολιτεία ετοιμότητα για τη στήριξη των πληγέντων, τη βοήθεια των αδυνάμων, τη σωστή διαχείριση σε κρίσιμους τομείς όπως η εκπαίδευση, η «πληγωμένη» απασχόληση και η υγεία παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες που σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν σχεδόν ανίκητες και αξεπέραστες.

 

Στο 2021 εύχομαι και αισιοδοξώ να κλείσουμε γρήγορα τις «πληγές» που αφήνει τούτη η χρονιά. Να τις επουλώσουμε ριζικά και μέσα σε έναν περιβάλλον ηρεμίας, αποκατάστασης και ενδυνάμωσης, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, όπως την επιδιώξαμε και την ονειρευτήκαμε για εμάς και τα παιδιά μας πριν τον Covid-19.

 

Σε έναν κόσμο σίγουρα καλύτερο, πιο ανθρώπινο, με σημασία στις αξίες που είχαμε παραμελήσει, και πιο «σοφό» από όλο αυτό που ζήσαμε και εξακολουθούμε μέχρι τώρα να βιώνουμε!..

 

 

 

Με αυτές τις σκέψεις

εύχομαι κάθε προσδοκία

χαράς και ευημερίας να

γίνει πραγματικότητα!

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα