29/12/202010:06

Υπηρεσία Αιμοδοσίας Γ. Ν. Ηλείας – Ν. Μ. Πύργου: Αίμα και ζωή- Ένα κοντινό ταξίδι με ασφαλή και ευγενικό προορισμό

Αίμα και ζωή. Δύο έννοιες αλληλένδετες και τόσο εξαρτώμενες μεταξύ τους, δυο έννοιες που λειτουργούν η μία ως προϋπόθεση της άλλης.

 

Το αίμα δίνει ζωή.

Αυτός ο εξαιρετικά πολύτιμος ζωντανός ιστός, έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής και προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο από υγιείς Εθελοντές Αιμοδότες. Το αίμα μέχρι σήμερα, δεν έχει καταστεί δυνατό να παρασκευασθεί με τεχνητό τρόπο. Κι ούτε μπορεί να υποκατασταθεί από κάποιο φάρμακο ή χημική ουσία.

Το να δίνουμε λοιπόν μια μικρή ποσότητα από το αίμα μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι τα αποθέματα αίματος στις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας ανανεώνονται μονάχα με τη συστηματική αιμοδοσία. Η ανιδιοτελής αυτή πράξη του Εθελοντή Αιμοδότη εξασφαλίζει την συνέχιση της ζωής ενός συνανθρώπου μας και μέσα από την Εθελοντική Αιμοδοσία καταφέρνουμε να υπάρχει επάρκεια αίματος για όλους που το έχουν ανάγκη.

Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας μας, διαθέτει έμπειρο κι εξειδικευμένο προσωπικό, πιστό στα ιδανικά της εθελοντικής αιμοδοσίας και πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο που νοσεί.

Προσεγγίζει τον Εθελοντή Αιμοδότη με ευαισθησία και διασφαλίζει τη συλλογή αίματος από αυτόν, ενώ παράλληλα, εκτελεί υπεύθυνα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, έτσι ώστε, το πολύτιμο αίμα των Αιμοδοτών μας να μεταγγισθεί με ασφάλεια στους νοσηλευόμενους ασθενείς που  το χρειάζονται.

Στην  εποχή του Covid-19, η πρόσβαση στο χώρο της Αιμοδοσίας γίνεται με απόλυτη ασφάλεια, καθώς η είσοδός της είναι ξεχωριστή σε σχέση με το υπόλοιπο νοσοκομείο. Ο Αιμοδότης δεν έρχεται σε επαφή με τον χώρο του Νοσοκομείου, αλλά εισέρχεται απευθείας στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο της Αιμοδοσίας, όπου εφαρμόζονται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας και απολύμανσης. Οι Εθελοντές Αιμοδότες μας, το γνωρίζουν καλά, όπως άλλωστε, γνωρίζουν κι εμάς που με χαρά τους περιμένουμε σε κάθε επόμενη αιμοδότησή τους!

Για μια ακόμα φορά τους οφείλουμε, ένα μεγάλο ευχαριστώ, που συμπαραστέκονται στο έργο μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας, με τον πιο άμεσο τρόπο, όταν λόγω των αυξημένων αναγκών σε αίμα,  ζητάμε τη βοήθειά τους!

Οι Εθελοντές Αιμοδότες είναι άνθρωποι ξεχωριστοί, γεμάτοι θετική ενέργεια κι αυξημένο το αίσθημα της ανιδιοτελούς προσφοράς στο συνάνθρωπο! Το μοναδικό τους κίνητρό, να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο με λίγο μόνο από το αίμα τους, το βασικό συστατικό της ζωής. Οι Εθελοντές Αιμοδότες δίνουν ζωή ή καλύτερα είναι οι συνεχιστές της ζωής.

Ευχή όλων μας να ακολουθήσουν περισσότεροι το παράδειγμά τους!

 

 

Το προσωπικό της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ. Ν. Ν. Μ. ΠΥΡΓΟΥ

Σας εύχεται για τον καινούργιο χρόνο

Υγεία, Ευτυχία, Αισιοδοξία κι Ευημερία

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα