28/12/202010:29

Κορωνοϊός – Κύπρος: Εμβολιάστηκε ο Νίκος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τους επιστήμονες που ανακάλυψαν το εμβόλιο και τους γιατρούς αλλά και τους νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή

Δώρο ζωής χαρακτήρισε το εμβόλιο ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, εξερχόμενος από το Κέντρο Υγείας όπου εμβολιάστηκε.

«Θέλω να δηλώσω», ανέφερε, «πόσο ευτυχής νιώθω διότι γεννιέται η ελπίδα απέναντι σε μια πανδημία όπου χάθηκαν ζωές και ο κόσμος υποφέρει»

Καρέ-καρέ ο εμβολιασμός του Προέδρου Αναστασιάδη

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τους επιστήμονες που ανακάλυψαν το εμβόλιο και τους γιατρούς αλλά και τους νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

anastasiadis_emvolio

«Άρχισε», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης, «η αντίστροφη μέτρηση για την ήττα του λεγόμενου αόρατου εχθρού αλλά υπάρχει απόσταση να διανύσουμε και οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα».

Έκανε επίσης μια έκκληση για όσους ανησυχούν για το εμβόλιο και είπε ότι δεν υπάρχει ασθένεια που δεν αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή.

Είναι δικαίωμα του καθενός όπως είπε να αρνείται τον εμβολιασμό αλλά «το εμβόλιο είναι που θα μας προστατέψει».

Ευχήθηκε μάλιστα για να είναι οι τελευταίοι μήνες που εμβολιαζόμαστε και το 2021 να είναι η επανεκκίνηση μιας νέας κανονικής ζωής.

Σε ό,τι αφορά τους Τουρκοκύπριους είπε ότι η αρμόδια τεχνική επιτροπή διαβουλεύεται ώστε να προμηθευτούν τις δόσεις που τους αναλογούν.

Η παραλαβή των εμβολίων έγινε προχθές από τον Κύπριο Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου και την Ευρωπαία Επίτροπο για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδου, οι οποίοι μίλησαν για μέρα-σταθμό στις προσπάθειες για αναχαίτιση της πανδημίας και αναφέρθηκαν στις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, που γίνονται πράξη για όλους τους πολίτες της Ένωσης.

Η αδειοδότηση του εμβολίου και η έναρξη των εμβολιασμών μάς επιτρέπει να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία και να μετρούμε αντίστροφα για το τέλος αυτής της παγκόσμιας περιπέτειας, που όμοια της δεν υπήρξε ποτέ στην πρόσφατη ιστορία, έγραψε σε χθεσινή ανάρτησή του στο twitter ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα