23/12/202023:31

Κυρά Ρηνιώ της Κινάρου: Το μήνυμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε όλους τους Έλληνες

Κυρά Ρηνιώ της Κινάρου: Το μήνυμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε όλους τους Έλληνες

Η ακρίτισα του Αιγαίου αποκάλυψε στο ethnos.gr το τι είπε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου και έστειλε το δικό της δυνατό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα

Τη νήσο Κίναρο επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να συναντήσει την ηρωική Ειρήνη Κατσοτούρχη που εδώ και πολλά χρόνια είναι η μοναδική κάτοικος του νησιού.

Η ΠτΔ συνοδεύονταν από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή και το μεσημέρι γευμάτισε μαζί με την κυρά Ρήνη ενώ λίγο πριν αναχωρήσει από το νησί επισκέφθηκε το Μνημείο των Πεσόντων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού του Κωνσταντίνου Πανανά, του Ελευθέριου Ευαγγέλου και του Αναστασίου Τουλίτση. Ηταν τα παλικάρια του πληρώματος του ελικοπτέρου Agusta Bell 212 με κωδικό ονομασίας «Πάπα Νοβέμπερ 28» που κατέπεσε κάτω από άγνωστες συνθήκες το ξημέρωμα της Πέμπτης, 11 Φεβρουαρίου 2016, σε πλαγιά της Κινάρου.

«Είμαι χρόνια καραντίνα»

Το ethnos.gr επικοινώνησε απόψε με την κυρά Ρηνιώ η οποία μας είπε για την επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου: «Ηταν μία ευχάριστη έκπληξη για μένα. Να είναι καλά η Πρόεδρος. Τα συζητήσαμε. Της είπα πως εγώ είμαι “καραντίνα” εδώ και πολλά χρόνια απλά τώρα με την καραντίνα δε μπορούν να έρθει και κάποιος επισκέπτης ή κάποιος από την οικογένεια μου. Ας κάνουμε υπομονή. Με κουράγιο και δύναμη θα τα ξεπεράσουμε όλα».

«Από αύριο πάλι μόνη μου»

Οπως μας είπε η κυρά Ρηνιώ οι μάγειρες του στρατού μερίμνησαν για το μεσημεριανό γεύμα το οποίο είχε βασικό πιάτο αρνάκι και άλλα ωραία εδέσματα. «Να ναι καλά τα παιδιά. Τα είχαν ετοιμάσει όλα τέλεια. Μάλιστα απόψε έχω τους μαγείρους εδώ για συντροφιά. Θα φύγουν αύριο τα παιδιά του στρατού και θα είμαι πάλι μόνη μου. Δε μπορεί να έρθουν και τα παιδιά μου από την Κάλυμνο λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων».

«Να έχετε πίστη και δύναμη»

Οταν το Νοέμβριο του 2019 η κυρά Ρήνη είχε μιλήσει στο ethnos.gr εκφράζοντας το παράπονο για να φτιαχτεί το καλύβι της που στάζει, σήμερα ήθελε να ευχαριστήσει τον στρατό που της έφτιαξαν το σπιτάκι της και έτσι δεν κινδυνεύει πλέον να την πλακώσει: «Τον περασμένο Ιούνιο μου έφτιαξαν και το σπίτι τα παιδιά του στρατού και τώρα με τις βροχές και την κακοκαιρία ήταν όλα καλά. Σας ευχαριστώ που με προσέχετε και ενδιαφέρεστε. Χρόνια πολλά σε όλους. Καλά Χριστούγεννα και υγεία σε όλους τους Έλληνες. Να έχετε πίστη, δύναμη και υπομονή και όλα θα περάσουν».

Νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Παραμονές Χριστουγέννων, βρισκόμαστε, πολύ λίγοι από εμάς στην Κίναρο, συντροφιά με την κυρά Ρήνη. Σκεφτήκαμε ότι τα φετινά, ειδικά, Χριστούγεννα, είναι ο κατάλληλος προορισμός, γιατί η κυρά Ρηνιώ συμβολίζει τα φετινά Χριστούγεννα με έναν τρόπο. Είναι μοναχική και γενναία η ίδια».

«Να φυλάτε το νησί μας»

Επικαλούμενη τα λόγια της κυρά Ρηνιώς πρόσθεσε: «Πριν λίγο η κυρά Ρήνη μας είπε “εγώ είμαι σε καραντίνα τόσα χρόνια”. Βέβαια η δική της καραντίνα είναι μαγική. Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαστε σήμερα εδώ και της κρατήσαμε λίγο συντροφιά. Και ακριβώς αυτό το μήνυμα θα θέλαμε να δώσουμε σε όλους. Καλά Χριστούγεννα, από μια άκρη της Ελλάδας, στο Αιγαίο. Να είμαστε καλά όλοι κι εσείς κυρίως κυρά Ρήνη να είστε καλά, να φυλάτε το νησί μας».

ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα