21/12/202017:51

Μιχάλης Κατρίνης: Κατεπείγον δεν είναι το πολυνομοσχέδιο, αλλά το αίτημα ανακούφισης των πολιτών

Μιχάλης Κατρίνης: Κατεπείγον δεν είναι το πολυνομοσχέδιο, αλλά το αίτημα ανακούφισης των πολιτών 

 

Μια σειρά κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν τους πολίτες (καθυστερήσεις e-ΕΦΚΑ, χρέη αγροτών, μετάθεση νέου Πτωχευτικού κ.ά.) ανέδειξε με την παρέμβαση του κατά τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου, σήμερα στη Βουλή, ο Μιχάλης Κατρίνης.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις του e-ΕΦΚΑ τόνισε ότι τόσο καιρό η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απονομή των συντάξεων,  οι οποίες φτάνουν τα 3 χρόνια, ενώ μόλις τώρα φέρνει κατεπείγουσα διάταξη για προμήθεια Η/Υ στις επιχειρησιακές μονάδες του e-ΕΦΚΑ. «Το απόλυτο Βατερλό του ψηφιακού μετασχηματισμού του συστήματος ασφάλισης στις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου», είπε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση αποφάσισε χωρίς διαβούλευση, συνέχισε ο Ηλείος Βουλευτής, να φορολογήσει τα πολύ μικρά κέρδη από τυχερά παιχνίδια στέλνοντας τους παίκτες στον παράνομο τζόγο, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια σε λιγότερα έσοδα. Την ίδια στιγμή, μετά από 1,5 χρόνο αποφάσισε να ασχοληθεί με τις καταχρηστικές χρεώσεις των τραπεζών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές των πολιτών, ζήτημα για το οποίο έχουμε έχουμε καταθέσει  έξι ερωτήσεις ως Κίνημα Αλλαγής!

Σχετικά με τη μετάθεση του νέου πτωχευτικού ο Μιχάλης Κατρίνης σημείωσε ότι, παρότι η κυβέρνηση πράττει το αυτονόητο, τελεί υπό σύγχυση, καθώς εμφανίζονται δύο διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης εφαρμογής, άλλη για τα φυσικά πρόσωπα (1η Ιουνίου) και άλλη για τους εμπόρους (1η Μαρτίου), ενώ ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, ο οποίος προηγείται της πτώχευσης σε μια προσπάθεια συμβιβασμού και ρύθμισης, ξεκινάει και αυτός την 1η Ιουνίου. Με άλλα λόγια, είπε, έχουμε το πρωτοφανές για τους επαγγελματίες, τους εμπόρους και τους αυτοπασχολούμενους να προηγείται χρονικά η πτώχευση του εξωδικαστικού!

Σχετικά με τους αγρότες, ο Ηλείος βουλευτής ανέφερε ότι η Κυβέρνηση που έφερε στη Βουλή το ακατάσχετο των ενισχύσεων λόγω covid-19, με καθυστέρηση αντιλήφθηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών χρωστάει στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες, καθώς για τον πρωτογενή τομέα δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο ανακούφισης.

Σχετικά με τον περιφερειακό Τύπο, υπογράμμισε ότι σωστά δίνεται παράταση στη δημοσίευση διακηρύξεων για ένα έτος, την ίδια στιγμή όμως οι περιφερειακές εφημερίδες βρίσκονται συνολικά σε καθεστώς ομηρίας, αφού δεν λαμβάνουν καμία επιδότηση για το κόστος μεταφοράς, όπως γίνεται για τις εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα