21/12/202013:55

ΠΔΕ: Εντατικοί έλεγχοι στην εφοδιαστική αλυσίδα κρέατος – Τηλεδιάσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλου με τον ΕΦΕΤ

Στην τηλεδιάσκεψη του ΕΦΕΤ, με αντικείμενο την προστασία  του  καταναλωτών  στον  τομέα  της  υγιεινής  και  ασφάλειας  των  τροφίμων,  καθώς επίσης την  προστασία τους από  πρακτικές  παραπλάνησης, συμμετείχε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Όπως τονίστηκε, η συνεργασία των υπηρεσιών με τον  Ε.Φ.Ε.Τ. στην εφοδιαστική αλυσίδα κρέατος  με τους  εξ’ αποστάσεως ελέγχους  στις εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τους επιτόπιους ελέγχους για την ασφάλεια των τροφίμων, αλλά αντιθέτως αποτελούν ένα έξυπνο εργαλείο για την εξοικονόμηση χρόνου και πόρων. Επίσης δημιουργούν συνθήκες προστασίας των ελεγκτών, αλλά και του προσωπικού των επιχειρήσεων από την COVID – 19, σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία.

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήδη έχουν πραγματοποιήσει τους πρώτους απομακρυσμένους ελέγχους με εξαιρετικά αποτελέσματα. Σε δηλώσεις του ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε: «Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων  και της Πρωτοχρονιάς, οι υπηρεσίες μας  θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή για την προστασίας της υγείας του καταναλωτή με συνεχείς επιτόπιους ελέγχους στην αγορά».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο  Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος του ΕΦΕΤ  Νικόλαος Νιφόρας, η  προϊσταμένη  της Δ/νσης Κτηνιατρικής Χαρά Οικονόμου και ο Διδάκτωρ κτηνίατρος  Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κώστας Μήλιος.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ  ΣΥΓΧΡΟΝΗ  ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Το τυροκομείο Τομαρά,  μια σύγχρονη μονάδα στην Δροσιά Αχαΐας του Δήμου Ερυμάνθου, επισκέφθηκε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλος.  Οι υπεύθυνοι της μονάδας ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη ότι το τυροκομείο έχει πιστοποιηθεί από τον οργανισμό AGROCERT για την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων Π.Ο.Π που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη  των καταναλωτών στην Ελλάδα  χάρη στη μοναδική τους γεύση.  Ο κ Βασιλόπουλος μετά την ξενάγηση του στις εγκαταστάσεις της μονάδας δήλωσε: «Βρισκόμαστε δίπλα σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα των προϊόντων που παράγονται στην Περιφέρειά μας. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την ανάδειξη του πρωτογενή τομέα από την μια άκρη έως την άλλη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα