16/12/202012:08

Δήμος Ήλιδας: Υλοποίηση προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας σε 32 οικογένειες

Δήμος Ήλιδας: Υλοποίηση προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας σε 32 οικογένειες 

 

Ο Δήμος Ήλιδας και το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης της Δ/νσης Διοίκησης και Πρόνοιας  σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μπορούμε Saving Food- Saving Lives» στα πλαίσια της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης για τον Covid-19 με την χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), συμμετέχει σε πρόγραμμα   έκτακτης επισιτιστικής ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων,  με την προμήθεια- διανομή ‘’διατακτικών σουπερμάρκετ’’, για την κάλυψη επισιτιστικών αναγκών επιλεγμένων ωφελούμενων των  Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων όλης της Ελλάδας.

 Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη ωφελούμενων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ήλιδας, που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία και εν συνεχεία άλλων καταγεγραμμένων ωφελούμενων της υπηρεσίας, η οποία θα τους επιλέξει σύμφωνα με  οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Η δράση  υλοποιείται   ήδη στον Δήμο Ήλιδας από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2020. Κάθε μήνα δίδονται 8 διατακτικές σε ωφελούμενους. Συνολικά  έχουν διατεθεί 24 διατακτικές μέχρι και το μήνα Νοέμβριο. Με την ολοκλήρωση της δράσης τον Δεκέμβριο του 2020 θα ωφεληθούν   32 οικογένειες δημοτών μας .

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα