13/12/202013:58

Επιμελητήριο Ηλείας: Συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης το ΔΣ – Παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου για σημαντικά ζητήματα της τοπικής οικονομίας και των επιχειρήσεων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ηλείας συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης  την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και αποφάσισε για τα παρακάτω θέματα:

Ενέκρινε τον ισολογισμό και τις οικονομικές καταστάσεις μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019

Ενημερώθηκε για το πρόγραμμα προώθησης οίνων σε Ιαπωνία και Κορέα, πρόγραμμα που εκτελείται μαζί με τα Επιμελητήρια Αχαΐας Αιτωλοακαρνανίας και με την σοβαρή χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος .

Έγινε αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος «ΑγοράΖΟΥΜΕ-ΕΔΩ!» που εκπονήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και αποφασίστηκε σε συνεργασία με τους προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων η προώθηση του παραπάνω προγράμματος και η προβολή του στα μέσα επικοινωνίας.

Έγινε εκτεταμένη συζήτηση με τα μέλη του συμβουλίου για την στήριξη  των επιχειρήσεων της Ηλείας και ειδικότερα για το Λιανικό Εμπόριο και την Εστίαση που μαζί με τον Τουρισμό είναι η ισχυρότερα πληττόμενες  επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τόπο.

Μετά από σχετική εισήγηση από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κ. Μπουλούτα Διονύσιου και Διαμαντόπουλου Κωνσταντίνου αποφασίστηκε η άμεση παρέμβαση στην Περιφέρεια για το σοβαρό θέμα του ηλεκτροφωτισμού στην εθνική οδό από τον Πύργο έως την Αρχαία Ολυμπία καθότι μεγάλο τμήμα είναι εκτός λειτουργίας.

Σχολιάστηκε η απουσία εκπροσώπων του Επιμελητηρίου στα Διοικητικά Συμβούλια των Λιμενικών Ταμείων Κατάκολού και Κυλλήνης και αποφασίστηκε η εκ νέου αποστολή σχετικής επιστολής σου αντίστοιχους Δήμους για το παραπάνω θέμα.

Από τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κύριο Λεβέντη Κωνσταντίνο τέθηκε το θέμα της απομείωσης των οφειλών των επιχειρήσεων προς Τράπεζες Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία γιατί υπό τις διαμορφωθείσες συνθήκες είναι αδύνατη η ομαλή εκπλήρωση των υποχρεώσεων.

Για μια ακόμη φορά έγινε συζήτηση για το σοβαρό θέμα των δανείων που χορηγήθηκε με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου μετά τις πυρκαγιές του 2007 και στερούν από τις επιχειρήσεις της Ηλείας την πρόσβασή τους στα προγράμματα στήριξης όπως το ΤΕΠΙΧ ΙΙ και η εγγυοδοσία που απαιτούν τραπεζική ενημερότητα.

Τέλος αποφασίστηκε η διατύπωση αιτήματος για την στήριξη των επιχειρήσεων του Κατάκολού μετά τις ζημιές που υπέστησαν από τον ανεμοστρόβιλο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα