04/12/202011:25

Μιχάλης Κατρίνης: Τα ξενοδοχεία “ανοιχτά-κλειστά” και οι ξενοδόχοι σε αδιέξοδο

Μιχάλης Κατρίνης: Τα ξενοδοχεία “ανοιχτά-κλειστά” και οι ξενοδόχοι σε αδιέξοδο

 

Την εξαιρετικά δυσχερή θέση και τα αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει οι ξενοδόχοι ανέδειξε ο Μιχάλης Κατρίνης με ερώτηση που συνυπέγραψε μαζί με άλλους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού.

Με την επιβολή του δεύτερου lockdown, τα ξενοδοχεία, επισημαίνει ο Ηλείος βουλευτής, δέχτηκαν ένα καίριο πλήγμα, καθώς τα περιοριστικά μέτρα αφήνουν ουσιαστικά τα ξενοδοχεία, που παραμένουν τυπικά ανοικτά, χωρίς αντικείμενο δραστηριότητας αφού οι περιορισμοί καθιστούν αδύνατη τη μετάβαση πελατών σε αυτά.  Ακόμα και ο υπολογισμός της επιστρεπτέας προκαταβολής για τα ξενοδοχεία υπολογίζεται με μικρότερο ποσοστό με αποτέλεσμα τα χρήματα που έλαβαν ή θα λάβουν, από την επικείμενη επιστρεπτέα προκαταβολή να είναι ελάχιστα.

Την ίδια στιγμή, αναφέρει ο Μιχάλης Κατρίνης, που οι ξενοδόχοι αφήνονται εκτός των ευνοικών ρυθμίσεων, και με μηδενικά έσοδα λόγω του lockdown, η Κυβέρνηση δεν έχει μεταθέσει ούτε τις ασφαλιστικές, φορολογικές και δανειακές τους υποχρεώσεις. Ο Ηλείος βουλευτής επικοινώνησε σχετικά με τον Πρόεδρο Ξενοδόχων Πύργου, κ. Μ. Ζαχαρόπουλο, ο οποίος και  του εξέθεσε τα έντονα προβλήματα και τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Ο Μιχάλης Κατρίνης και οι συνυπογράφοντες βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν αν προτίθενται να εντάξουν τα ξενοδοχεία στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει με κρατική εντολή και αν όχι, τι μέριμνα σκοπεύουν να λάβουν για την εξάλειψη της αδικίας που συντελείται εις βάρος των ξενοδόχων που με σχεδόν μηδενικούς τζίρους καλούνται να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα