28/11/202009:31

Χρυσοχοΐδης: Στην Πάτρα χρειαζόμαστε 100% συμμόρφωση, όχι επισκέψεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση που είχε με τους τοπικούς φορείς στο κτίριο της Ασφάλειας στην οδό Ερμού ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε τα τξής:

“Η Πάτρα θα τιμήσει τον Πολιούχο της με την ίδια ευλάβεια αλλά ο καθένας στο δικό του σπίτι χωρίς επισκέψεις, χωρίς. Χρειαζόμαστε 100% συμμόρφωση, όχι 99,9% γιατί και ένας και δύο και λίγοι μπορούν να μολύνουν τους πολλούς, μπορεί να στείλουν στις ΜΕΘ αριθμούς που δεν αντέχουμε. Είμαι εδώ γιατί πρέπει να είμαστε εδώ.

Η Αχαΐα όπως και οι όμοροι Νομοί έχουν μια ανησυχητική αύξηση που δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Την κατάσταση την αντιμετωπίζουμε, όμως οι δυνάμεις δεν είναι αστείρευτες και τα κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ είναι πλέον περιορισμένα. Είδα αποφασισμένους ανθρώπους να τα δώσουν όλα για τη ζωή των συνανθρώπων. Ζητώ από όλους να έρθετε στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. Ο κάθε Αχαιός έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μια ευθύνη προστασίας, να μην αρρωστήσει ο ίδιος και τους άλλους, δηλαδή να φοράει μάσκα και να μείνει σπίτι.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Μετά την συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Η επίσκεψη του Υπουργού δείχνει ότι η πολιτεία βρίσκεται επί ποδός για να λειτουργήσει προληπτικά για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Υπάρχει μια μικρή επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία. Είναι κάτι που δεν πρέπει να μας πανικοβάλει, όμως θα πρέπει να μας ενεργοποιήσει θετικά, προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα με μεγαλύτερη ένταση από όλους μας. Οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν υπομονή και να μην αφήσουμε περιθώρια πισωγυρισμάτων. Δεν θα πρέπει μεθαύριο του Αγίου Ανδρέα να γιορτάσουμε όλο μαζί με παρέες.”

9:15 Στην Πάτρα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου έχει συναντήσεις με όλους τους τοπικούς παράγοντες και τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική προσπάθεια για την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού, ενόψει της εορτής του Πολιούχου της πόλης Αγίου Ανδρέα, που είναι τη Δευτέρα.

Ο υπουργός θα έχει σύσκεψη στις 10.30 το πρωί στο αστυνομικό μέγαρο, στην οποία θα συμμετάσχουν εκτός από τα στελέχη της Αστυνομίας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, οι πέντε δήμαρχοι του νομού, ο διευθυντής της ΥΠΕ, οι διοικητές των δύο μεγάλων νοσοκομείων της περιοχής, και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου.

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από κάθε φορέα, για τον περιορισμό της πανδημίας γενικώς και θα δοθούν οδηγίες στην Αστυνομία για αυστηρούς ελέγχους και την εφαρμογή των μέτρων.

Μετά την σύσκεψη ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται ότι θα κάνει δηλώσεις, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα.

thebest.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα