28/11/202011:11

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Μειώνεται το ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα – Δωρεάν και όχι υποχρεωτικό το εμβόλιο

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός – «Έχετε την αμέριστη στήριξη της πολιτείας» τόνισε αναφερόμενος στο νοσηλευτικό προσωπικό – Ακούστε το μήνυμά του στους διασώστες του ΕΚΑΒ

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος λίγο μετά τις 9 το πρωί βρέθηκε στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», το οποίο εφημερεύει, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Στο νοσοκομείο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, για να υποδεχτούν τον πρωθυπουργό ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, ο διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Αντωνάκης, καθώς και εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο.

«Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα είναι δωρεάν από την Πολιτεία, δεν θα είναι υποχρεωτικό αλλά στηριζόμαστε στην κοινή λογική των συμπολιτών μας, κυρίως στις συμβουλές που θα δώσουν πάνω απ’ όλα οι γιατροί, οι ειδικοί για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό από τον Ιανουάριο που θα ξεκινήσει και το μεγάλο εμβολιαστικό πρόγραμμα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εργαζομένους του νοσοκομείου για τη «σπουδαία δουλειά» που κάνουν και τόνισε ότι «όλη η κοινωνία στέκεται με σεβασμό απέναντι στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό». «Έχετε την αμέριστη στήριξη της πολιτείας. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους του νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες» υπογράμμισε.

Ο Μητσοτάκης στα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης

Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους πολίτες να προσέχουν ώστε να βγούμε από την πανδημία με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και σημείωσε: «Εχουμε ήδη τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι αρχίζει κάπως να μειώνεται το ιικό φορτίο, ειδικά εδώ στη Β. Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι και όλοι οι συμπολίτες μας θα καταλάβουν και ως ένδειξη σεβασμού προς εσάς, πάνω από όλα, που δίνετε αυτό τον αγώνα 24 ώρες το 24ωρο όλοι να προσέξουμε για να περάσουμε στην άλλη όχθη του ποταμού με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες».

«Είναι ελάχιστη υποχρέωση να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία με προσωπικό», τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα δοθούν στο Ιπποκράτειο 30 κλίνες ΜΕΘ από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Αναγνώρισε ότι το ΕΣΥ πιέστηκε και συνεχίζει να πιέζεται, αλλά ταυτόχρονα δήλωσε ότι “αντέχει και θα αντέχει” και διαβεβαίωσε πως θα έχει την αμέριστη στήριξη της πολιτείας και την αμέριστη προσωπική του φροντίδα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Ιπποκράτειο ο Πρωθυπουργός | Τώρα ό,τι συμβαίνει 28/11/2020 | OPEN TV

Οι εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο παρέδωσαν στον πρωθυπουργό ένα χειροτέχνημα που έφτιαξαν παιδιά από την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου.

Στο συντονιστικό επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Πυλαίας ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης στέλνει μήνυμα στους διασώστες από τον ασύρματο του κέντρου

Στο συντονιστικό επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Πυλαίας, έφτασε λίγο μετά τις 10:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θεσσαλονίκη: Στο ΕΚΑΒ ο Κυριάκος Μητσοτάκης - GRTimes.gr

Στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ο πρωθυπουργός

Στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έφτασε λίγο πριν τις 12:00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει σύσκεψη με τον υπουργό Εσωτερικών, Θόδωρο Καράογλου, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Στο ΥΜΑΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - GRTimes.gr

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

5194978
5194988

Ο κ. Μητσοτάκης, θα επισκεφτεί επίσης, το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο.

Photo-28-11-20_-09-58-16
Photo-28-11-20_-09-58-57
Photo-28-11-20_-10-52-48
Photo-28-11-20_-11-05-34

Με πληροφορίες από www.thestival.gr και www.grtimes.gr

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα