24/11/202017:51

Αυγερινοπούλου: Άμεσα οι αιτήσεις αποζημίωσης για πατάτα και καρπούζι λόγω COVID-19- Θα αποζημιωθούν και τα φθινοπωρινά οπωροκηπευτικά

Αυγερινοπούλου: Άμεσα οι αιτήσεις αποζημίωσης για πατάτα και καρπούζι λόγω COVID-19

Θα αποζημιωθούν και τα φθινοπωρινά οπωροκηπευτικά 

Εκ νέου επικοινωνία πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση των παραγωγών που έχουν πληγεί από την επέλαση της πανδημίας της COVID-19 και ενημερώνει σχετικά ότι: τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανοίξει το σύστημα, ώστε οι παραγωγοί πατάτας και καρπουζιού να υποβάλλουν τα έγγραφά τους, προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση για τις ζημίες που έχουν υποστεί, λόγω της πανδημίας.

Θα εκδοθεί δε σχετική εγκύκλιος που θα προσδιορίζει περαιτέρω τη διαδικασία και τις σχετικές πληροφορίες. Ομοίως, εν συνεχεία, θα αποζημιωθούν και οι παραγωγοί φθινοπωρινών οπωροκηπευτικών, λόγω της μειωμένης αγοράς και κατανάλωσης, αναλόγως της ζημίας τους. Το Υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και λαμβάνει διαρκώς πρωτοβουλίες, ώστε όλοι οι αγρότες να στηριχθούν και να προστατευθούν έναντι στις δυσκολίες που έχουν προκαλέσει οι επιπτώσεις της πανδημίας.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα