23/11/202023:03

Τρομακτική πίεση στα νοσοκομεία – Στρατιωτικές σκηνές στήθηκαν στο Βόλο (Βίντεο)

Στρατιωτικές σκηνές έστησαν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Βόλου το πρωί της Δευτέρας, για ασθενείς με κορωνοϊό, κλιμάκιο του στρατού και της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Στόχος να περιοριστεί η αναμονή τους υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, αλλά και να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο νοσοκομείο.

Με πυρετώδεις ρυθμούς το νοσοκομείο εκστρατείας στον προαύλιο χώρο 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως στη Θεσσαλονίκη, που έχει δεχθεί πολύ μεγάλο πλήγμα από τον φονικό ιό.

Ο Πάνος Ευσταθίου ήταν στρατιωτικός ιατρός και ξέρει άριστα τις δυνατότητες του.

«Αυτό το χρησιμοποιήσαμε κάποια στιγμή σε μία αποστολή στο εξωτερικό έχει όλες τις προϋποθέσεις, θεωρείται ένα από τα καλύτερα κομμάτια εφεδρείας του Ελληνικού Στρατού, είναι κοντέινερ, είναι σκηνές, όλα αυτά είναι κλιματιζόμενα, όλα αυτά βρίσκονται κάτω από ενιαία ηλεκτρολογική παροχή έχει πλήρη εικόνα νοσοκομείου από μικροβιολογικό ως οδοντιατρικό εργαστήριο».

Το νοσοκομείο μάχης είναι το προτελευταίο σκαλί πριν ανοίξουν και τα πυρηνικά καταφύγια για να υποδεχτούν ασθενείς με COVID. Tον συναγερμό των Ενόπλων Δυνάμεων επεσήμανε και ο Υφυπουργός Άμυνας που επισκέφτηκε το 424.

«Και το ίδιο το 424 έχει εφεδρικές κλίνες οι οποίες έχουν σχέση άμεσα με την αντιπυρηνική προστασία τις οποίες ανάλογα με το πώς θα ρυθμίσει η διαχειριστική αρχή του Υπουργείου Υγείας θα αξιοποιηθούν και αυτές».

Το κινητό νοσοκομείο από τα μέσα τις εβδομάδας θα μπορεί να νοσηλεύσει 50 ασθενείς Σκηνές στήθηκαν και στον Βόλο προς το παρόν μόνο για την διενέργεια rapid test.

Απόστρατος που νοσηλεύτηκε στο 424 και νίκησε τον κοροναϊό συγκλονίζει με την περιγραφή του για την μοναχική μάχη που δίνουν όσοι χτυπήθηκαν από τον φονικό ιό.

Ο ίδιος νοσηλεύτηκε και επέστρεψε όρθιος στην οικογένεια του. Το μήνυμα του σε όλους είναι να παίρνουν μέτρα προστασίας για να ελαχιστοποιηθεί η πίεση στα νοσοκομεία.

Παρά την δραματική εικόνα στην χώρα και την κινητοποίηση του συστήματος Υγείας και των Ενόπλων Δυνάμεων τα μέσα δεν αρκούν. Ο Στέλιος Πέτσας δεν έκρυψε την απογοήτευση του για το γεγονός πως μόνο 8 γιατροί έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν εθελοντικά.

Η κυβέρνηση όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα κάνει ότι είναι αναγκαίο για να αντιμετωπιστεθ ι η κρίση . Στην Θεσσαλία στην ίδια ώρα ετοιμάζεται επίταξη ιδιωτικής κλινικής αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση.

Όπως τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί οι πολίτες πρέπει να κάνουν ότι μπορούν για να μειωθεί η διασπορά ενώ και η πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει για να αυξηθούν οι κλίνες.

in.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα