22/11/202009:12

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Αποφασιστική στήριξη του ΕΣΥ τώρα- Να σταματήσει το “ράβε-ξήλωνε” στην Υγεία

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει χάσει τον έλεγχο στη διαχείριση της πανδημίας. Ο αριθμός των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ και των συνανθρώπων μας που χάνουν τη ζωή τους αυξάνεται δραματικά. Παρά το χρόνο που είχε στη διάθεσή της για να προετοιμάσει και να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας περιορίστηκε μόνο σε επικοινωνιακήδιαχείριση. Είναι ενδεικτικά τα πρόσφατα στοιχεία του ΟΟΣΑ σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση με κριτήριο τις δαπάνες ανά κάτοικο για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Στο νομό μας ο ελλιπής σχεδιασμός και οι πρακτικές του «ράβε ξήλωνε»έχουν τραγικές συνέπειες:

  • Η κλινική και η ΜΕΘ-COVID στον Πύργο λειτουργούν χωρίς εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας υποβαθμίζεται δραματικά καθώς μετακινούνται γιατροί και δεκάδες εργαζόμενοι.
  • Τα Κέντρα Υγείας Γαστούνης και Βάρδας απογυμνώνονται σε τέτοιο βαθμό που καθίσταται αδύνατη η καθημερινή συνεχής λειτουργία τους.

Οι ανακοινώσεις της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου και του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας είναι συγκλονιστικές.

Ενδεικτική της απώλειας ελέγχου, του πανικού και της σύγχυσης υπήρξε η απόφαση της Διοίκησης του ΓΝ Ηλείας χωρίς επαρκή αιτιολόγηση για αναστολή των χημειοθεραπειών στην Ουρολογική Κλινική αν και φαίνεται ότι μετά την κατακραυγή θα υπάρξει ανάκληση. Τελευταία μάλιστα παρατηρείται διολίσθηση στον αυταρχισμό, καθώςστοχοποιούνται συνδικαλιστικές φωνές που ασκούν κριτική στην ασκούμενη πολιτική υγείας στο νομό.

Είναι, επίσης, ενδεικτικό ότι στο Δ.Σ. απαγορεύτηκε η συζήτηση για τις μετακινήσεις από τη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, την ίδια ώρα που υπήρξε ανάκληση στις μετακινήσεις κάποιων εργαζομένων που φαίνεται ότι έχουν «άκρες». Το γνωστό πελατειακό κράτος της Δεξιάς!

Η κυβέρνηση οφείλει ναεγκαταλείψει τους επικοινωνιακούς τακτικισμούς  και τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της. Να σταματήσει την τακτική του «βλέποντας και κάνοντας» και των μπαλωμάτων που υπονομεύουν τη λειτουργία όλων των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας στην Ηλεία. Να ενισχύσει αποφασιστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας με στόχο την ασφαλή διαχείριση της πανδημίας τόσο για τους ασθενείς όσο και για το υγειονομικό προσωπικό.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα