18/11/202018:15

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Η νέα πραγματικότητα εν μέσω πανδημίας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Η νέα πραγματικότητα

εν μέσω πανδημίας

 

Με αφορμή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και τις επικρατούσες συνθήκες από τον  covid -19 o Δημήτρης Κωνσταντόπουλος Σύμβουλος Επιχειρήσεων εν αποστρατεία αξιωματικός της Π.Α και πρώην δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας προχώρησε χθες στην παρακάτω δήλωση:

 

«Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να δουλεύω να ζω και να αναπνέω για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό κάνει δύσκολο από την πλευρά μου τον χειρισμό της κατάστασης που βιώνουμε με την πανδημία, και του δεύτερου γενικού απαγορευτικού ονομαζόμενου ως lockdown.

Σήμερα δυστυχώς διαπιστώνουμε μια παύση σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Αβεβαιότητα, ανησυχία και στασιμότητα χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά μας. Οι προτεραιότητές μας αλλάζουν όπως και οι συνήθειές μας…

Καθώς η επιβίωση  γίνεται απόλυτο ένστικτο είμαστε όλες και όλοι παρόντες σε μια κρίσιμη περίοδο για να γράψουμε την δική μας ιστορία στις αρχές του 21ου αιώνα. Μέσα από έναν πόλεμο που όπως όλοι οι πόλεμοι μέχρι τώρα έτσι και αυτός θα μας αφήσει πληγές.

Είναι ακριβώς η περίοδος που συνειδητοποιώ ότι η ΥΓΕΙΑ είναι ο ακρογωνιαίος λίθος και το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ύπαρξης.

Τα κρούσματα της πανδημίας δεν είναι πλέον απρόσωπα. Κάποιος φίλος γύρω μας κάποιος συνάδελφος ή συγγενείς έχει νοσήσει  η ακόμη χρειάστηκε να νοσηλευτεί ή νοσηλεύεται ακόμη σε ένα από τα Νοσοκομεία αναφοράς για τον ιό.

Το αυτονόητο να δίνω το χέρι μου για μια χειραψία αντικαταστάθηκε και αυτό με τις αγκωνιές!….

Μοναξιά και στέρηση της ελευθερίας μας Ποιος το περίμενε;

 

«Στον άτιμο αλλοπρόσαλλο τούτο κόσμο,

ζουν μερικές θεμελιακές αρχές

οι περισσότερες γεννήθηκαν στην Ελλάδα,

δύο οι πιο τρανές :

η λευτεριά και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων»

                                                 Νίκος Καζαντζάκης

 

Οφείλω ωστόσο να ελπίζω. Να χαμογελώ και να ακολουθώ τις οδηγίες των ειδικών κερδίζοντας όπως όλοι μας τη μάχη της υπομονής και της επιμονής… Θέλω να πιστεύω λοιπόν ότι το 2020 θα κλείσει αισιόδοξο!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα