12/11/202014:37

Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης: Σε όλη τη χώρα ψάχνουν για κρεβάτια λόγω κορωνοιού και στην Ηλεία κλείνουν το Νοσοκομείο Αμαλιάδας για να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Πύργου

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη στην σημερινή συνέντευξη για την απόφαση του διοικητή Γ.Ν. Ηλείας να μεταφέρει γιατρούς από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας στον Πύργο

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, είναι σε πλήρη εξάπλωση και απειλεί όλη τη Χώρα. Όμως, μέσα στην πανδημία, όλοι μας ψύχραιμα πρέπει να σκεφτόμαστε να συνδιαλεγόμαστε και να αποφασίζουμε μέτρα που θα βοηθούν και θα διευκολύνουν τον πληθυσμό.

Σήμερα σε όλη τη Χώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια για εύρεση κρεβατιών στα νοσοκομεία με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Θεσσαλονίκης.  Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έρχεται ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας και αποφασίζει να πάρει τους γιατρούς από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας και να τους μεταφέρει στον Πύργο. Απλά , αποφασίζει να κλείσει το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης μας.

Να ενημερώσω, λοιπόν πως εκτός από τους ασθενείς με κορονοϊό, υπάρχουν και άτομα που νοσούν και πιστεύω, δυστυχώς, πως έχουν αυξηθεί οι θάνατοι από άλλες παθήσεις σε σχέση με την προ κορονοϊού εποχή.  Οι ασθενείς που δεν έχουν κορονοϊό άλλα άλλη νόσο δεν είναι άνθρωποι; Δεν είναι ζωές που χάνονται; Ποιος θα δει αυτούς τους ανθρώπους;

Αυτό που έχω να πω στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και του Γ.Ν. Ηλείας, είναι να σκεφτούν με ψυχραιμία και να κρατήσουν ανοιχτή τη δομή υγείας που λέγεται νοσοκομείο Αμαλιάδας. Αν η απόφαση είναι να δημιουργηθεί μονάδα covid στον Πύργο, να το κάνουν και να τη στηρίξουν ακόμα και με συνταξιοδοτημένους γιατρούς.

Όμως οφείλουν να αφήσουν ανοιχτή τη δομή της Αμαλιάδας για να εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση τους Ηλείους που απευθύνονταν σε αυτή. Να έρθουν άμεσα γιατροί και  επιτέλους να λειτουργήσει το καινούργιο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας, ένα από τα πλέον σύγχρονα της Χώρας.  Μόνο έτσι δεν θα ταλαιπωρούνται οι Ηλείοι.

Έχουν άραγε διερωτηθεί τι θα συμβεί εάν όλος ο Νομός, πηγαίνει στο Νοσοκομείο του Πύργου; Θα περιμένουν πάνω από 5 ώρες για να εξυπηρετηθούν για ένα απλό περιστατικό.

Οι δυο διοικητές ας λειτουργήσουν με ψυχραιμία και ας μην πάνε στην εύκολη λύση που λέει να δημιουργήσουμε κέντρο covid στον Πύργο να μαζέψουμε όλους τους γιατρούς και να κλείσουμε όλες τις δομές υγείας στην Ηλεία.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα