07/11/202010:08

O δήμαρχος Πύργου Τ. Αντωνακόπουλος μίλησε στον ANT1 για το σκάφος με τους 65 μετανάστες

Στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου φιλοξενήθηκε πρόσφατα ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.
Με αφορμή την έλευση των 67 μεταναστών στο Κατάκολο, ο κ. Αντωνακόπουλος μίλησε για τις πληροφορίες που διαθέτει σχετικά με την ταυτότητα ορισμένων εξ αυτών. Όπως έγινε ήδη γνωστό από τις πρώτες κιόλας ώρες της παραμονή τους στο λιμάνι του Κατακόλου, σύμφωνα πάντα και με τις έρευνες των Αρχών, κάποιοι μετανάστες ήταν Τούρκοι αστυνομικοί, άλλοι μέλη του ΡΚΚ – καταδιωκόμενοι του Ερντογάν- ενώ τέσσερις εξ αυτών δήλωναν καθηγητές Πανεπιστήμιου.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος Πύργου απέστειλε αμέσως έγγραφο στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος αιτιολογώντας την μη δυνατότητα παραμονής των μεταναστών στην περιοχή, έδωσε αμέσως εντολές στους αρμόδιους φορείς να πράξουν το ανθρωπιστικό τους καθήκον.
Οι μετανάστες φιλοξενήθηκαν στον χώρο του “Αέναον”, όπου τους παρασχέθηκαν αμέσως κουβέρτες, τρόφιμα, μάσκες και αντισηπτικά.
Να επισημανθεί πως ήδη οι 55 εξ αυτών έχουν φύγει από την Ηλεία για την Αθήνα καθώς διέθεταν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να αφεθούν να κυκλοφορήσουν ελεύθεροι sτη Χώρα ενώ όλοι μετά από τεστ στα οποία υποβλήθηκαν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ ήταν αρνhτικοί στον covid-19.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα