04/11/202010:29

Δήμος Πύργου: Ομόφωνο ψήφισμα για τη στήριξη του Τμήματος Μουσειολογίας Πύργου

Το ομόφωνο ψήφισμα που αποτυπώνει τις αποφάσεις οι οποίες λήφθηκαν στην έκτακτη, διευρυμένη σύσκεψη που έγινε θέμα την παραμονή και τη στήριξη του Τμήματος Μουσειολογίας Πύργου, απεστάλη στην Υπουργό Παιδείας, στους Βουλευτές του Νομού, στον Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και στον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/10/2020 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, παρουσία εμού, εκπροσώπων όλων των επιστημονικών συλλόγων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηλείας, του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, καθηγητών του Τμήματος Μουσειολογίας Πύργου του Πανεπιστημίου Πατρών, εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, του προέδρου Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πύργου, του συλλόγου Γυμναστών και των πρώην υπουργών Κουτσούκου Ιωάννη και Μπαξεβανάκη Δημήτριου σύσκεψη σχετικά με τη διαφαινόμενη κατάργηση του Τμήματος Μουσειολογίας Πύργου και τη μεταφορά του στην Πάτρα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ομόφωνα ότι ζητείται:

1) Να μην ψηφιστεί στη Βουλή νόμος που θα καταργήσει το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου.

2) Να δοθούν περισσότερες μόνιμες θέσεις καθηγητών (ΔΕΠ) στο Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου του Πανεπιστημίου Πατρών.

3) Να αυξηθεί ο Προυπολογισμός του 2021 για το Πανεπιστήμιο Πατρών, σχετικά με την προβλεπόμενη μείωση κατά 20% στο σχέδιο Προυπολογισμού του 2021.

Καλούμε όλους τους Βουλευτές του Νομού Ηλείας να λάβουν επίσημα θέση και να συνδράμουν εμπράκτως προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Δήμαρχος Πύργου

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα