30/10/202021:01

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Η Δημοτική Αρχή Ήλιδας εγκατέλειψε τους αγρότες»

ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΤΟΥΣ

 

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος:

«Η Δημοτική Αρχή Ήλιδας

εγκατέλειψε τους αγρότες»

 

 

  • Δεν θα μπορέσουν να πάνε στα χωράφια τους για να μαζέψουν το λάδι της χρονιάς αφού δεν έχει «πέσει»

ούτε ένα κυβικό χαλίκι στους αγροτικούς δρόμους

 

 

«Η Δημοτική Αρχή Ήλιδας, εγκατέλειψε τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν  να μαζέψουν τις ελιές τους, αφού δεν έχει εξασφαλιστεί πρόσβαση στα χωράφια τους» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων και πρώην Δημ. Σύμβουλος Ήλιδας  κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

 

Αφορμή είναι τα παράπονα –  που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας – και  εξέφρασαν στον κ. Κωνσταντόπουλο, αγρότες των ορεινών και ημιορεινών όγκων του Δήμου Ήλιδας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, στην προσπάθειά τους να μεταβούν στους ελαιώνες τους, από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει «πέσει ούτε ένα φορτηγό χαλίκι στους αγροτικούς δρόμους του Δήμου».

 

Όπως  επισημαίνει ο κ. Κωνσταντόπουλος: «Οι αγρότες του Δήμου μας ταλαιπωρούνται και η κατάσταση θα γίνει αφόρητη, σε λίγες ημέρες, όταν θα έρθουν οι βροχές και η πρόσβαση στους ελαιώνες θα είναι αδύνατη». Καλεί μάλιστα τη «μέχρι σήμερα απούσα» Δημοτική Αρχή να λύσει το τόσο σημαντικό πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο τον οικονομικό προγραμματισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του Δήμου Ήλιδας.

 

«Ο … εξαφανισμένος Δήμαρχος!»

 

Οι ευθύνες, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος «για την εγκατάλειψη των αγροτών του Δήμου Ήλιδας, βαρύνουν κυρίως τον… εξαφανισμένο Δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη και στη συνέχεια του συνεργάτες του, με πρώτο τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Θανάση Φουντά. Όλοι γνωρίζουν πως ο Δήμος  Ήλιδας, είναι κατά κύριο λόγο αγροτική περιοχή και πρέπει να εξασφαλίζεται η πρόσβαση των κατοίκων στα χωράφια τους». Δυστυχώς, συμπλήρωσε «μπαίνουμε στον δεύτερο χρόνο της θητείας τους και οι αγρότες είναι εγκαταλειμμένοι. Δρόμοι δεν υπάρχουν, χαλίκια δεν πέφτουν, ο δημοτικός φωτισμός δεν έχει επεκταθεί. Αυτή η δημοτική αρχή το μόνο που έχει κάνει είναι να δημιουργεί, αντί να λύνει τα προβλήματα που εμφανίζονται.

 

Ο Δήμαρχος αναλώνεται σε ταξίδια μεταξύ Αμαλιάδας και Αθήνας και οι άμεσοι συνεργάτες του αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων». Στη συνέχεια ο κ. Κωνσταντόπουλος καλεί τόσο τον Δήμαρχο όσο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο έστω και την «ύστατη στιγμή» να λύσει αυτό το τόσο σοβαρό για τους αγρότες πρόβλημα και αναρωτιέται: «Αλήθεια τα χαλίκια στον Δήμο υπήρχαν μόνο προεκλογικά;  Και μόνο για τους ημετέρους; Σήμερα κε Φουντά “ξεχάσατε” που βρίσκονται τα χαλίκια για να τα ρίξετε στους αγροτικούς δρόμους».

 

«Δεν ανταποκρίνονται στα αυτονόητα!»

 

Ασκώντας σκληρή κριτική στον τρόπο με τον οποίο αυτή η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει τα προβλήματα που καθημερινά εμφανίζονται και δυσχεραίνουν τη ζωή των κατοίκων ο κ. Κωνσταντόπουλος, επεσήμανε «Δυστυχώς για όλους μας η σημερινή ηγεσία του Δήμου Ήλιδας δεν ανταποκρίνεται στα αυτονόητα. Δεν μπορούν να καλυτερεύσουν κανένα επίπεδο της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής. Δεν λύνουν προβλήματα ή όποτε επιδερμικά το επιχειρούν απλά τα κρύβουν “κάτω από το χαλί”.

 

Κανένα έργο που, όντως ξεκίνησε ο Δήμαρχος πριν χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί. Όλα είναι ανοιχτά και με προβλήματα». Αυτό, κατέληξε: «θα πρέπει να σταματήσει τώρα. Ο Δήμος μας χρειάζεται επανεκκίνηση και ανθρώπους που δεν θα είναι κορεσμένοι από την πολύχρονη παρουσία τους στα κοινά. Ανθρώπους με όραμα, γνώσεις και πρόσβαση στην κεντρική πολιτική σκηνή.

 

Και σε αυτή τη βάση θα κινηθούμε όλοι εμείς. Να αλλάξουμε τον Δήμο  Ήλιδας, μετατρέποντάς τον σε οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης που, με το βλέμμα στην ανάπτυξη, θα λύνει τα προβλήματα των κατοίκων αυτής της περιοχής και όχι να λειτουργεί προς όφελος των λίγων».

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα