22/10/202017:58

Δημοτική Επιχείρηση Πύργου Α.Ε. ΟΤΑ: Η νομιμότητα και το υγιές επίπεδο της Λαϊκής Αγοράς Πύργου, βασικός μας στόχος

Η νομιμότητα και το υγιές επίπεδο της Λαϊκής Αγοράς Πύργου, βασικός μας στόχος

Ολη η χώρα βρίσκεται – δυστυχώς και με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα  – σε ένα επίπεδο υψηλής επαγρύπνησης σχετικά με την πανδημία του νέου κορονοϊού . Οι Λαικές Αγορές σε κάθε πόλη, πρέπει από τη μία πλευρά να λειτουργούν κανονικά, αλλά και από την άλλη να προστατεύουν τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Αλλωστε οι Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου, είναι συγκεκριμένες. Στο επίπεδο 1 (σημερινό επίπεδο για το Νομό Ηλείας) ΠΡΕΠΕΙ όλοι όσοι παραβρίσκονται (παραγωγοί και έμποροι) ή επισκέπτονται (καταναλωτές), να φορούν μάσκα. Επιπλέον η απόσταση μεταξύ των πάγκων πρέπει να είναι τρία μέτρα. (ο ένας από τον άλλον, ελεύθερος χώρος με κενό και χωρίς αντικείμενα )
Η Δημοτική Επιχείρηση Πύργου Α.Ε. ΟΤΑ, ως αρμόδιος φορέας διαχείρισης λαϊκών αγορών του Δήμου Πύργου, από την πρώτη μέρα παρουσίας του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, πραγματοποιεί συνεχώς ενέργειες στην κατεύθυνση κάθε βελτίωσης τέλεσης των λαϊκών, καθώς και σε πάταξη, της όποιας παραβατικότητας. Για να διασφαλίζεται η νομιμότητα και η ισονομία, ώστε οι νόμιμοι πωλητές να μην δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό από τους κάθε είδους παράνομους-παράτυπους και να υπάρχουν κανόνες μόνο υγιούς ανταγωνισμού.
Η αρμόδια αρχή των λαϊκών αγορών Πύργου για το λόγο αυτό έχει στο πλευρό της το Σύλλογο Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών “Η Δήμητρα”, με συνεχή επαφή, συνεργασία και πλήρη συνεννόηση.  Απαραίτητη κρίνεται η κατανόηση των εκθετών/εμπόρων και παραγωγών, στις προσωρινές αλλαγές των θέσεων τους ,που πρέπει να υποστούν, αφού η διάσταση της εκάστοτε λαϊκής αγοράς, πρέπει να μεγαλώσει, ουτως ώστε να είναι νόμιμη και ασφαλής για ολους.
Οι κανόνες προστασίας από την διάδοση του κορονοϊού δεν επιτρέπουν σε κανέναν, καμία παράβαση αυτών!
Τα αυξημένα μέτρα θα συνεχίσουν να τηρούνται και όλοι ανεξαιρέτως οι πωλητές όπως κι οι καταναλωτές, υπόκεινται σε αυτά . Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται διαρκώς με τις νόμιμες συνέπειες σε περίπτωση μη τήρησης.
Στο χώρο τέλεσης της Λαϊκής Αγοράς Νικάκη, βρέθηκε συνεργείο της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ, άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας (ορισμός θέσεων με Μέτρα COVID 19 ) καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Ανδρεας Αλεξόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Πύργου και μέλος του Δ.Σ. ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Μαρίνο Αχτύπη.
  Μένουμε ασφαλείς – Τηρούμε τις αποστάσεις – Φοράμε μάσκα – Δεν επιτρέπουμε την διασπορά του κορονοϊού.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα