19/10/202016:27

Δήμος Ήλιδας: Ετοιμάζει το σχεδιασμό για την ένταξη του στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+ / Youth και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Ο Δήμος Ήλιδας ετοιμάζει τον σχεδιασμό για την ένταξη του στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+ / Youth και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Ανοικτό κάλεσμα του Δήμου σε νέους που ήδη έχουν πάρει μέρος, για την οργάνωση μιας παρουσίασης των προγραμμάτων

Με την εκπρόσωπο της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού / ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κ. Κατερίνα Λυγούρα, συναντήθηκε ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Δήμου Ήλιδας σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού, Βασίλης Καψής, στον Πολυχώρο Πολιτισμού όπου και έγινε μια συζήτηση για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ / Youth και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

Η κ. Λυγούρα έκανε μια σύντομη παρουσίαση των προγραμμάτων και αναφέρθηκε στη μετασχηματιστική δύναμη και τον αντίκτυπο των προγραμμάτων για τους νέους 13-30 ετών που παίρνουν μέρος σε αυτά.

Στη συνάντηση καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα ώστε ο Δήμος Ήλιδας να λάβει μέρος στα προγράμματα. Πρώτο και βασικό βήμα είναι η ανοιχτή πρόσκληση σε νέους της περιοχής που έχουν πάρει μέρος στα προγράμματα και η οργάνωση διαδικτυακής συζήτησης. Σε αυτήν θα μετατραπούν σε ζωντανά βιβλία και θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους.

Επιθυμία όλων είναι η κινητοποίηση των νέων του Δήμου Ήλιδας και η συμμετοχή τους σε δράσεις κινητικότητας, αλληλεγγύης και εθελοντισμού.

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης στοχεύει στην ενίσχυση της αλληλεγγύης στην ευρωπαϊκή κοινωνία, με τη συμμετοχή των νέων και των οργανισμών σε προσβάσιμες και υψηλής ποιότητας δραστηριότητες αλληλεγγύης. Προσφέρει στους εθελοντές τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες εθελοντισμού, πρακτικής άσκησης και απασχόλησης, ή να πραγματοποιούν τα δικά τους project.

Ανοικτό Κάλεσμα του Δήμου Ήλιδας σε νέες και νέους που ήδη έχουν συμμετάσχει στα συγκεκριμένα προγράμματα

Ο Δήμος Ήλιδας καλεί τις νέες και τους νέους της περιοχής μας να έρθουν σε επαφή με το Δήμο, ώστε από κοινού να οργανωθεί μια ενημερωτική εκδήλωση για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ / Youth και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και να καταθέσουν τις δικές τους εμπειρίες, με στόχο να οργανωθούν οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Ήλιδας.

email επικοινωνίας : [email protected]
[email protected]
ή στο τηλ. 2622024431(κ. Βασίλη Καψή).

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα