13/10/202014:33

Πρόταση Αυγερινοπούλου για ίδρυση νυχτερινού Γενικού Λυκείου στη Ζαχάρω- Στήριξη της πρότασης για το εσπερινό ΕΠΑΛ στον Πύργο

Πρόταση Αυγερινοπούλου για ίδρυση νυχτερινού Γενικού Λυκείου στη Ζαχάρω- Στήριξη της πρότασης για το εσπερινό ΕΠΑΛ στον Πύργο

Tην ίδρυση νυχτερινού Γενικού Λυκείου στη Ζαχάρω εισηγήθηκε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στην Υφυπουργό Παιδείας, κα Σοφία Ζαχαράκη, καθώς είναι αίτημα της τοπικής κοινωνίας – κατοίκων, φορέων και αποφοίτων – σε συνέχεια της επιτυχημένης λειτουργίας του νυχτερινού Γυμνασίου. Η πρόταση αυτή βρήκε την θετική ανταπόκριση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Φωτεινόπουλου, του Διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, κ. Αγγελόπουλου, αλλά και του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας και έλαβε ευρεία στήριξη.

Πέρσι αποφοίτησαν από το νυχτερινό Γυμνάσιο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Ζαχάρω με διετή φοίτηση 55 άτομα, τα οποία ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Ωστόσο, το πλησιέστερο νυχτερινό Γενικό Λύκειο βρίσκεται στον Πύργο και την Αμαλιάδα και η μεγάλη απόσταση αποτελεί πρόσκομμα στη συνέχιση των σπουδών τους, ιδίως εν μέσω τόσων υποχρεώσεων, όπως επισήμανε η Δρ. Αυγερινοπούλου στην πρότασή της. Η ίδρυση, δε, του εν λόγω νυχτερινού Γενικού Λυκείου θα καλύψει τη ζήτηση από τουλάχιστον τρεις Δήμους, ήτοι τον Δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας, τον Δήμο Κρέστενας – Ανδρίτσαινας και το Δήμο Κυπαρισσίας. Οι διαδικασίες ίδρυσης του νυχτερινού Γενικού Λυκείου στη Ζαχάρω αναμένεται να προχωρήσουν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η κα Βουλευτής στηρίζει, δε, και την πρόταση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το εσπερινό ΕΠΑΛ στον Πύργο, την οποία και επικοινώνησε στο Υπουργείο Παιδείας.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα