12/10/202016:00

Έναρξη Κατηχητικών με τήρηση όλων των μέτρων εν μέσω κορωνοϊού, στον Ι. Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου

Γράφει ο Π. Ν. Κατσιδήμας

Με τη χάρη και τη βοήθεια του Θεού και εν μέσω κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε ο εναρκτήριος αγιασμός του Κατηχητικού Σχολείου της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, την παρελθούσα Κυριακή 11 Οκτωβρίου (του Σπορέως), από τον εφημέριο π. Νικόλαο Κατσηδήμα, τηρουμένων πιστά των υγειονομικών μέτρων προστασίας για την πανδημία του Covid-19.

Ακολούθησε μικρή εορταστική εκδήλωση από τα κατηχητόπουλα με την άοκνη επιμέλεια και φροντίδα της κατηχήτριας κ. Μαρίας Γιαννοπούλου- Μούτσου, ενώ προσφέρθηκαν γλυκίσματα και κατηχητικό υλικό. Τονίσθηκε δε ιδιαίτερα από τον εφημέριο η αξία και η αναγκαιότητα του Κατηχητικού Σχολείου σήμερα, καθώς επίσης και η τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού, ο οποίος δεν πρέπει διόλου να επηρεάσει και να παρεμποδίσει το Κατηχητικό και Λειτουργικό έργο της Εκκλησίας μας κατά την νέα Ιεραποστολική περίοδο, που ξεκίνησε και επίσημα την Κυριακή του Σπορέως.
Τα μέτρα είναι για όλους μας μία άσκηση προσωπικής και κοινωνικής ευθύνης, μην ξεχνώντας όλοι μας ότι: «Το να προφυλάσσετε κανείς δεν είναι αμαρτία, αλλά αμαρτία είναι να γίνει κάποιος η αιτία να χαθεί μία ζωή». Η Εκκλησία μας άλλωστε έπραξε και πράττει από την πρώτη στιγμή του κορωνοϊού ό,τι είναι δυνατόν για την προστασία ων παιδιών της και όλων των ανθρώπων. Με αυτοθυσία δε προσεφέρθηκε και προσφέρεται καθ’ όλην την διάρκεια αυτής της δοκιμασίας του Covid -19.

Σήμερα που ομολογουμένως υπάρχει «ηθικό έλλειμμα», στην κοινωνία, στην παιδεία και στην οικογένεια, τα Κατηχητικά Σχολεία στις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας καθώς και οι Χριστιανικές Συνάξεις Νέων, οι Χριστιανικές Μαθητικές Ομάδες, από τις Χριστιανικές Αδελφότητες, πάντα με την πατρική εποπτεία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, προσφέρουν την καλύτερη αγωγή που δυστυχώς σταματά και επίσημα να την δίνει σήμερα το Δημόσιο Σχολείο. Η λειτουργία τους, με μια ώρα την εβδομάδα, είναι απαραίτητη και η ωφέλεια τεράστια. Στο Κατηχητικό σχολείο τα παιδιά μας και φέτος με πυξίδα το Ιερό Ευαγγέλιο θα μάθουν αιώνιες Αλήθειες!

Θα διδαχτούν τον ηθικό νόμο, την αγάπη, την κοινωνική αλληλεγγύη, την καλή κοινωνική συμπεριφορά, τον σεβασμό προς τους ανθρώπους, την πίστη στο Θεό και την αγάπη για την Πατρίδα μας. Επίσης θα παίξουν όμορφα ομαδικά παιχνίδια, θα σχεδιάσουν χειροτεχνίες, θα απολαύσουν Χριστιανικές ταινίες, θα χαρούν την παρέα με τραγούδι, κέφι και θα γίνουν μία Οικογένεια! Επειδή οι δυσκολίες της ζωής είναι πολλές και τα νερά είναι βαθειά… είναι επιτακτική πλέον να ανέβουμε όλοι μικροί και μεγάλοι στο καράβι της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας μας. Ο Αρχηγός μας Χριστός, θα μας οδηγήσει με απόλυτη ασφάλεια στο λιμάνι της Βασιλείας Του!

Ευχόμαστε καλή και ευλογημένη Κατηχητική χρονιά!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα