08/10/202014:06

Αμαλιάδα: Επίσκεψη Γ. Μπακέλα στον Πολυχώρο και το κτίριο του Ραδιοφωνικού Σταθμού- Λειτουργούν χορευτικό τμήμα και Ωδείο στο Δήμο Ήλιδας

Επίσκεψη Γ. Μπακέλα στον Πολυχώρο και το κτίριο του Ραδιοφωνικού Σταθμού

Λειτουργούν χορευτικό τμήμα και Ωδείο στο Δήμο Ήλιδας

Δυο δομές που στηρίζουν τις τέχνες και τον πολιτισμό στον Δήμο Ήλιδας ξεκίνησαν να λειτουργούν από τις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε. Πρόκειται για τα χορευτικά τμήματα του Δήμου, που στεγάζονται σε αίθουσα του Πολυχώρου στην είσοδο της Αμαλιάδας και το Ωδείο στον πρώτο όροφο του κτιρίου που φιλοξενεί το Ραδιοφωνικό Σταθμό της πόλης. Τα πρώτα μαθήματα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται. Το απόγευμα της Τετάρτης, τις δυο δομές επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ. Γιώργος Μπακέλας και ευχήθηκε σε καθηγητές και μαθητές μια καλή χρονιά, τονίζοντας πως ο Δήμος Ήλιδας ακολουθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, στις τάξεις του Ωδείου και του χορευτικού τμήματος.

Πρώτη στάση του κ. Μπακέλα ήταν ο Πολυχώρος, όπου συναντήθηκε με την δασκάλα του τμήματος και συνομίλησε με τα μέλη. Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ανέφερε : «Είχαμε πει από την αρχή της θητείας μας, για την έναρξη της πραγματικής χρήσης αυτού εδώ του «κοσμήματος» του Δήμου, δηλαδή του Πολυχώρου. Από τότε είχαμε πει πως δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε ένα κτίριο που απλά κοσμεί την είσοδο της πόλης, αλλά ένα χώρο που πραγματικά θα έχει δυναμική και εντός του θα εδράζονται αναπτύσσοντας δράσεις, όλες οι συλλογικότητες και οι παραγωγικές ομάδες του Δήμου μας. Με αυτό το πρόσημο και με μεγάλη χαρά, υπερπηδώντας πάρα πολλά προβλήματα,  ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα το χορευτικό τμήμα του Δήμου Ήλιδας, με τη βοήθεια της δασκάλας της κυρίας Ζαφειροπούλου».

Ακολούθως ο κ. Μπακέλας τόνισε «Αυτό που θα πρέπει να τονίσω σε όλους είναι πως η αίθουσα  που φιλοξενεί το χορευτικό τμήμα, έχει αυτόματο εξαερισμό, είναι ψηλοτάβανη και ιδιαίτερα ευρύχωρη. Οπότε διαθέτει ένα ακόμα πλεονέκτημα ώστε να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Βέβαια ακολουθούμε και όλες τις υποδείξεις όπως, η ύπαρξη μαντιλιών για το χορό κ.α. Καλώ όλους και όλες τις συμπολίτευσης που επιθυμούν να έρθουν και να εγγραφούν στο τμήμα. Οι εγγραφές θα γίνονται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη απόγευμα».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του «ΗΛΕΙΟΥ» επισκέφτηκε το Ωδείο της πόλης και συναντήθηκε με τους καθηγητές. Όπως, επεσήμανε : «Το Ωδείο Αμαλιάδας, άνοιξε για ακόμα μια χρονιά τις πόρτες του για όλους όσοι επιθυμούν να μάθουν μουσική. Ξεκινάμε με μια επέκταση των μαθημάτων αφού εντάσσοντας μαζί με το πιάνο την κιθάρα και το μπουζούκι και από τα πλευστά φλάουτο και φλογέρα. Επίσης για πρώτη χρονιά ξεκινά και η δομή των μουσικών μαθημάτων προσχολικής ηλικίας στο χώρο του Ωδείου. Να τονίσω για ακόμα μια φορά πως και στο Ωδείο τηρούνται από όλους ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα