03/10/202011:11

Δημ. Κωνσταντόπουλος για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής Λυμπέρη στο Δήμο Ήλιδας

Δημ. Κωνσταντόπουλος για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής Λυμπέρη

Διανύουμε ήδη το δεύτερο έτος από τις εκλογές του 2019 στον Δήμο και η καθημερινότητά μας ως δημότες του Δήμου Ήλιδας έχει ήδη, κατά γενική ομολογία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, υποβαθμιστεί. Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, στη χθεσινή παρέμβασή του μετά τον απολογισμό Λυμπέρη, επισήμανε:

Παρακολούθησα τον απολογισμό των πεπραγμένων του Δημάρχου που περισσότερο έμοιαζε με προεκλογική ομιλία υποψηφίου Δημάρχου και όχι εν ενεργεία Δημάρχου που διοικεί τον Δήμο. Εκτός και αν ο Δήμαρχος δεν έχει καταλάβει ότι είναι πράγματι Δήμαρχος.

 

Καταιγισμός από «ΘΑ» και μελλοντικά σχέδια.

Συμφωνώ απόλυτα με τις επισημάνσεις του καθώς και για πολλές ακόμη που δεν ανέφερε, στα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργήσει έμφραγμα λειτουργίας του Δήμου, αλλά που επωμίζονται οι δημότες. Όμως θα του τονίσω ότι ευθύνεται τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και επί του συνόλου η δημοτική αρχή.

 

ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ

Αν ο Δήμαρχος είχε εκλεγεί για πρώτη φορά και πράγματι αν βρίσκονταν απέναντι σε σωρεία προβλημάτων και υπήρχε αδυναμία αντιμετώπισής τους για το πρώτο έτος της θητείας του θα μπορούσα προσωπικά (αλλά πιστεύω και οι πολίτες) να δείξω κάποια επιείκεια απέναντί του.

Όταν όμως ο Δήμαρχος έχει 4 θητείες στον Δήμο και σήμερα διανύει την 5η θητεία και αντί να ζητήσει συγνώμη, για το σημείο που έχει φέρει τη ζωή στον Δήμο, και να κάνει επιτέλους αυτοκριτική για την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο της απραγίας, αδιαφορίας και εγκατάλειψης απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητάς μας σ’ όλα τα επίπεδα.

Επιλέγει δυστυχώς εξαγγελίες έργων εκατομμυρίων και μάλιστα σε εποχές οικονομικής αδυναμίας του Κράτους αλλά και πάλι συνοδευόμενες με πλήθος «ΘΑ», τότε προσωπικά θεωρώ ότι η επίμονη άρνηση ρεαλιστικής αντιμετώπισης και η αλαζονεία της δημοτικής αρχής ξεπερνάνε τα όρια, και έστω του σεβασμού απέναντι στους πολίτες.

Τα χωριά μας χαρακτηριστικά είναι σε εγκατάλειψη χωρίς χαλικοστρώσεις στους δρόμους, χωρίς λάμπες φωτισμού, χωρίς καθαριότητα κ.λπ.

 

ΤΟ ΝΕΡΟ – ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ – ΓΡΙΦΟΣ

«Ένα έργο άνω των 20 εκατ. παραμένει έως σήμερα… γρίφος. Και ποιός ξέρει πόσα εκατομμύρια επιπλέον θα απαιτηθούν από τη Δημ. Αρχή για να προσφέρει νερό στους πολίτες…»

Ίχνος αυτοκριτικής και αδιαφορία λοιπόν για τα χωριά και την πόλη μας που παρέμειναν επί ημέρες χωρίς νερό! Οι δημότες είπαν το νερό – νεράκι και η δημοτική αρχή τυρβάζει αδιάφορα. Σε δύο μήνες είχε πει ο πρώην δήμαρχος προεκλογικά το 2014 θα πίνουμε νερό από το διυλιστήριο. Το είχα πιστέψει και ο ίδιος τότε αλλά έως και σήμερα παρά τις συνεχείς εξαγγελίες και του σημερινού δημάρχου το διυλιστήριο στο φράγμα Πηνειού παραμένει προβληματικό. Ένα έργο άνω των 20 εκατομμυρίων έως σήμερα παραμένει γρίφος και ποιος ξέρει πόσα ακόμη εκατομμύρια θα απαιτηθούν από τη δημοτική αρχή για να προσφέρει νερό στους πολίτες.

– Συμφωνώ απόλυτα να αντικατασταθεί ο αγωγός από τη Δάφνη έως το Γεράκι για να λυθεί το πρόβλημα της πόλης μας. Θα υπάρξει όμως οριστική λύση;;; Θα γίνουν σωστές εργασίες για λύση οριστική ή θα έχουμε κόστη εκατομμυρίων και μισοτελειωμένα έργα;;

Ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα Δήμαρχε, δεν το άκουσα να δεσμεύεστε για αυτό.

«Θα έχουμε και πάλι κόστος εκατομμυρίων και μισοτελειωμένα έργα. Δεν άκουσα καμία δέσμευση για συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα…»

 

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΗΝΕΙΑΣ;

«Ποιά νέα πτέρυγα στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας λειτουργεί; Εκείνη που ξεκίνησε πριν 16 χρόνια, εγκαινίασε ο ίδιος δύο φορές και τελικά σήμερα δεν είναι στην υπηρεσία των πολιτών;..».

Για τα χωριά της Πηνείας θα δοθεί μία συγνώμη και ένα σχέδιο συγκεκριμένο χωρίς φανφάρες, εξαγγελίες εκατομμυρίων και «ΘΑ» για την οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ήδη συσσωρευτεί με ευθύνη πάντα της δημοτικής αρχής και με κόστος όμως στις πλάτες των πολιτών της Πηνείας;

– Το θέμα της Υγείας επίσης στον Δήμο μας δεν είναι εικονική πραγματικότητα, όπως το παρουσιάζει επανειλημμένα ο Δήμαρχος. Ποια νέα πτέρυγα στο Γ.Ν. Αμαλιάδας λειτουργεί; Αυτή που ξεκίνησε πριν 16 χρόνια εγκαινίασε ο ίδιος δύο φορές και σήμερα δεν έχει τεθεί στους πολίτες; Το νοσοκομείο Αμαλιάδας αντιμετωπίζει πρόβλημα επάνδρωσης από Ιατρικό προσωπικό και ο Δήμαρχος απλά κουράστηκα και ο ίδιος να ακούω ότι σκίζει οτιδήποτε «εντέλλεσθε».

Το θέμα απαιτεί συντεταμένες κινήσεις ομοψυχία, ενότητα, ικανότητα και κυρίως προστασία από σκοπιμότητες. Λύσεις που φαίνεται ότι ο Δήμαρχος δεν μπορεί να υλοποιήσει πλέον.

 

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΝΤΙΦΑΣΗΣ!

Τέλος, άκουσα από τον Δήμαρχο ότι σύντομα θα λειτουργήσει το εργοστάσιο επεξεργασίας των απορριμμάτων στη Τριανταφυλλιά. Συμφωνώ και Μπράβο. Αλλά και αυτό έργο εκατομμυρίων που φαίνεται ότι δεν έχει τελειωμό στο κόστος.

Προσωπικά όμως περπατώντας στην πόλη μας, στην παραλία μας και στα χωριά μας βλέπω μπάζα εγκαταλελειμμένα  επί μήνες, σκουπίδια πεταμένα και χώροι σκουπιδότοποι, είτε ακαθάριστοι.

Προσωπικά αλλά πιστεύω και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης στα θέματα της καθημερινότητάς μας.

Από την άλλη πλευρά βλέπω πλατείες με κόστος εκατομμυρίων μισοτελειωμένες στο κέντρο της πόλης όπως την πλατεία ανεμόμυλου σε μελέτες και εγκατάλειψη.

Με πρακτικές του παρελθόντος αγαπητέ Δήμαρχε, με υποσχέσεις, με «ΘΑ» με αδιαφορία, με αποφάσεις εναντίον των πολιτών χωρίς τους πολίτες δεν μπορεί ο Δήμος μας να προχωρήσει στο μέλλον και οι πολίτες να νιώθουν τουλάχιστον ότι ζουν σε ευχάριστο περιβάλλον.

Ούτε μπορεί να ακολουθήσει τις εξελίξεις. Χρειάζονται νέοι άνθρωποι με νέες, σύγχρονες ιδέες, με μεράκι, όρεξη για δουλειά, αγάπη για τον τόπο μας, ερωτευμένοι με τη ζωή, με το ωραίο, το όμορφο, το καθαρό.

Να βγαίνουμε το πρωί από το σπίτι μας και να αντικρίζουμε χρώμα, φως, ζωντάνια, καθαρότητα.

Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και αντίληψης των διοικούντων στον Δήμο με νέες, σύγχρονες ιδέες και όχι προσκόλληση σε μία ξεπερασμένη κι αναχρονιστική μικροπολιτική ευχολογίων που δεν μας οδηγεί πουθενά.

Οι πολίτες του 2020 είναι πολίτες με άποψη, με κρίση, ενημερωμένοι και συνειδητοποιημένοι πια και δεν παραπλανούνται με παχιά λόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και πράξεις ουσίας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα