30/09/202019:12

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Περισσότερη στήριξη στο έργο των Συμβασιούχων Πυροσβεστών μας

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΠΟΛΥΤΙΜΗ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Περισσότερη στήριξη στο έργο των Συμβασιούχων Πυροσβεστών μας

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΜΕΣΩΝ

ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΔΟΜΩΝ

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η αντιμετώπιση πολλών και διαδοχικών πυρκαγιών και η αντιπυρική περίοδος, που ολοκληρώνεται ύστερα από πληθώρα περιστατικών  κατέδειξαν και το φετινό καλοκαίρι το πολύτιμο αν και εξαιρετικώς δύσκολο έργο των πυροσβεστών μας.

Βρισκόμενοι πάντα σε εγρήγορση και με ετοιμότητα έγκαιρων παρεμβάσεων ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στην «πρώτη γραμμή» κατά των πύρινων μετώπων στην Ηλεία αλλά  και  στην επικράτεια δίνοντας όλες τις δυνάμεις τους όπου και αν εκλήθησαν να προσφέρουν υπηρεσία.

Την ανωτέρω δήλωση έκανε ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος τονίζοντας ακόμη ότι χάρη στο σθένος και την ευσυνειδησία των οποίων ο τόπος μας απέφυγε μεγαλύτερους κινδύνους που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν οι εστίες φωτιάς με την επέκτασή τους.

Η Πολιτεία από την πλευρά της έκανε ότι ήταν δυνατόν  και συνέβαλε καθοριστικά στην προσπάθεια ελέγχου των πυρκαγιών. Η Ηλεία διέθετε φέτος επαρκή αριθμό εναέριων μέσων που έδρασαν ουσιαστικά όταν αυτό χρειάστηκε, ενώ μετά από αρκετά χρόνια ικανοποίησε την ανάγκη για ενίσχυση σε προσωπικό και άλλους τομείς. Η ίδρυση και λειτουργία επίσης νέων Πυροσβεστικών Κλιμακίων σε νευραλγικές τοποθεσίες συμπεριλαμβάνονται  στις θετικές κυβερνητικές αποφάσεις και κινήσεις αυτής της αντιπυρικής περιόδου.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

 

Ιδιαίτερη μνεία  εξάλλου έκανε ο κ. Νικολακόπουλος στους εποχικούς Συμβασιούχους Πυροσβέστες επισημαίνοντας ζητήματα ή παραλείψεις που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και πάντως πριν τη νέα αντιπυρική περίοδο.

Ο ίδιος, κατέθεσε αναφορά του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΑΣΣΥΠ) στη Βουλή για την ηγεσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη με συγκεκριμένες και δικαιολογημένες διεκδικήσεις.

Μεταξύ άλλων, οι πυροσβέστες αναφέρουν ότι θα πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω με  βασικά μέσα ατομικής προστασίας όπως και με προμήθεια πραγμάτων που θα τους βοηθήσει αποτελεσματικά στη δασοπυρόσβεση. Θεωρούν ακόμη ότι θα ήταν δίκαιο να τους χορηγηθεί κάρτα υγείας, για να μπορούν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο των αιτημάτων τους ζητούν να ισχύσει η ίδια διαδικασία για όλους και να μην διαχωρίζονται οι συμβασιούχοι της Π.Υ ανάλογα με την ημερομηνία πρόσληψής τους ,αναφορικά με το θέμα επαναπρόσληψης, και τέλος επιδιώκουν την ανάλογη αξιοποίησή τους από το Σώμα με βάση την εμπειρία και τον χρόνο εργασίας τους.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα