26/09/202010:35

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-ΓΕΛ Καράτουλα: Πλημμύρισαν δύο αίθουσες με το… “καλημέρα” της χρήσης τους στο νέο κτίριο του σχολείου (photos)

 

O Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου-ΓΕΛ Καράτουλα σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου οι μαθητές της Α΄ τάξης έκαναν μάθημα στους διαδρόμους γιατί το ταβάνι της αίθουσά τους “κρέμασε” από το νερό που είχε πέσει στο νέο σχολικό κτίριο που παραδόθηκε προς χρήση από την ΚΤΥΠ ΑΕ πριν από λίγες ημέρες και πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων αναφέρει:

 

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ

Στους διαδρόμους έκαναν μάθημα την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου οι μαθητές της Α΄τάξης του Γυμνασίου Καράτουλα λόγω της πλημμύρας των δύο αιθουσών.

Το πρωί της Πέμπτης το ταβάνι είχε «κρεμάσει» και έσταζε νερό με αποτέλεσμα να κάνει αδύνατη την διεξαγωγή μαθήματος εντός του χώρου. Έτσι οι μαθητές και των δύο τμημάτων, Α1 και Α2, μεταφέρθηκαν στους διαδρόμους του κτιρίου όπου καθισμένοι σε καρέκλες χωρίς θρανία αλλά και χωρίς πίνακα έκαναν το μάθημά τους.

protinews

Εκτός αυτού, του παροδικού πιστεύουμε προβλήματος, το νέο-παραδοτέο σχολείο αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργικότητας και επικοινωνίας επειδή ηλεκτροδοτείται με το εργοταξιακό ρεύμα της εξελισσόμενης εργολαβίας, με αποτέλεσμα να μην υποστηρίζονται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα κλιματιστικά και άλλες ηλεκτρικές συσκευές.

Τέλος ο άκρως περιορισμένος προαύλιος χώρος, διότι το μεγαλύτερο τμήμα του είναι υπό κατασκευή, δεν επαρκεί για τις ανάγκες της απαιτούμενης απόστασης μεταξύ μαθητών στα διαλείμματα εν μέσω της πανδημίας του κορωναιού.

Τα παραπάνω αξίζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης και προσοχής από κάθε συναρμόδιο φορέα ή δημόσια αρχή επειδή λαμβάνουν χώρα στο νέο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου Καράτουλα, που παρέδωσε η ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές) και παράλαβε ο δήμος Πύργου πριν ακριβώς δέκα μέρες.

Οι μαθητές και οι γονείς με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για την κατάσταση αυτή. Γνωρίζουν δε καλά ότι το σχολείο αποτέλεσε για πολλούς μόνο επικοινωνιακό παιχνίδι για φωτογραφίες και χαιρετισμούς.

Οι ελλείψεις όμως είναι πολλές και απαιτούν καλή συνεργασία όλων για την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος παρά μόνο η σωστή λειτουργία του σχολείου μας.

25 Σεπτεμβρίου 2020

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα